3 büyük şirkete 38 milyar dolarlık ilaç davası

ABD'de uyuşturucu madde içeren ilaçlar, halk sağlığında çözülemeyen bir sorun. Washington eyaleti Başsavcısı, 3 büyük ilaç dağıtıcısına, bu ilaçların neden olduğu salgındaki sorumlulukları için 38 milyar dolarlık tazminat davası açtı.

3 büyük şirkete 38 milyar dolarlık ilaç davası
3 büyük şirkete 38 milyar dolarlık ilaç davası
GİRİŞ 16.11.2021 10:13 GÜNCELLEME 16.11.2021 10:17

2001'den bu yana yarım milyondan fazla kişinin uyuşturucu madde içeren ilaçlara bağlı hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Rakamın fazlalığı ile harekete geçen ABD yargısı, konuyla ilgili 3 büyük firmaya milyar dolarlık tazminat davası açtı.

3 ŞİRKETE 38 MİLYAR DOLARLIK DAVA

Davalar açılıyor. Firmalar tazminat ödemeye mahkum edilse de, ülkedeki opioid sorunu çözülemiyor. Bu davaların sonuncusu Washington eyaletinde açıldı.

Washington eyalet Başsavcısı, ülkenin 3 büyük ilaç dağıtıcısına, bu tip ilaçların neden olduğu krizdeki sorumlulukları sebebiyle 38 milyar dolarlık dava açtı.

Başsavcı, insanlarda bağımlılığa yol açacağını bildikleri halde çok miktarda ağrı kesici dağıtımı yapan şirketleri açgözlülükle suçladı, opioid salgınından milyarlarca dolar kazandıklarını iddia etti.

2006-2017 arasında 8 binden fazla kişinin bu tip ilaçlardan öldüğü ve ailelerin dağıldığı hatırlatıldı.

Eyaletin tedavi hizmetleri, ceza adaleti maliyetleri, halkın eğitimi ve diğer benzeri programlar için, 3 şirketten 38 milyar dolarlık tazminat talep edildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi