Rusya yörüngedeki Tselina-D uzay aracını füzeyle vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, yörüngede faal olmayan bir uydusunu füzeyle vurduğunu açıkladı. Açıklamada, "ABD tarafından Rusya'nın uzayda risk oluşturdu açıklaması ikiyüzlülüktür" denildi.

Rusya yörüngedeki Tselina-D uzay aracını füzeyle vurdu
Rusya yörüngedeki Tselina-D uzay aracını füzeyle vurdu
GİRİŞ 16.11.2021 16:25 GÜNCELLEME 16.11.2021 16:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Kasım’da uzayda bulunan bir Rus uydusunun füzeyle başarıyla vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, “1982’den bu yana yörüngede bulunan ve artık çalışmayan Tselina-D adlı uzay aracı başarıyla vurulmuştur.” denildi.

İKİ YÜZLÜLÜK TEPKİSİ

ABD’nin söz konusu faaliyeti nedeniyle Rusya’ya yönelik suçlamalarına da yanıt verildi:

“Rusya’nın, söz konusu denemeyle Uluslararası Uzay Üssü (ISS) için tehlike oluşturduğuna yönelik ABD tarafından yapılan açıklamaları ikiyüzlülük olarak değerlendirmekteyiz. ABD kimseye bilgi vermeden insansız hava araçları da dahil olmak üzere son model ekipmanlarını yörüngede aktif olarak deniyor ve geliştiriyor. Uzayda daha önce benzer denemeler ABD, Çin ve Hindistan tarafından da gerçekleştirilmiştir.”

ABD'DEN KINAMA GELMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın uzay aracını vurmasının ISS faaliyetlerine tehlike oluşturduğunu öne sürmüş ve Moskova yönetimini kınamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Memiş 2 yıl önce Şikayet Et
    Uydu imha projesinin derhal hızlı bir şekilde devreye alınması şart gelecekte çok kullanılacak tehdit uydulardan oluşacak...
    Cevapla
  • tgg 2 yıl önce Şikayet Et
    turkıye nın uydusunu her an vurulabılır hedef olabılır savaş zamanı . turkıye fuze teknolojılerını buyutmelı sıhalar uyduyu vurdunmu uzak mesafede duser uydu konturollu bolgelerde duşer
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Işte turkiyenin yapması gereken yatırım bu dünya takrar kılıç kalkan savaşı na doğru gidiyor
    Cevapla
  • gercekten 2 yıl önce Şikayet Et
    abd her haltı yesin kimseye sormasın uzaya cikarken de abd ye mi soracagiz herkes diledigini yapar gucun yetiyorsa sen de yap
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu