İsrail'i sarsan skandal! Savunma Bakanının evinden çıktı

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın evinde hizmetli olarak çalışan bir kişi, İran ile ilişkili olduğu ifade edilen hacker grubu Black Shadow'a bilgi aktarma girişiminde bulunduğu gerekçesiyle "İran ajanlığı" suçlamasıyla tutuklandı.

İsrail'i sarsan skandal! Savunma Bakanının evinden çıktı
İsrail'i sarsan skandal! Savunma Bakanının evinden çıktı
GİRİŞ 18.11.2021 20:20 GÜNCELLEME 18.11.2021 20:20
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İsrail basınının Adalet Bakanlığı'ndan aktardığına göre, Gantz'ın evinde hizmetli olarak çalışan Omri Goren Gorochovsky (37), İsrail'e yönelik siber saldırılardan sorumlu tutulan Black Shadow isimli hacker grubuna yardım teklifinde bulundu.

İddianamede, Gorochovsky'nin, Savunma Bakanı'nın evi hakkında bilgi verebileceği ve bilgisayarına zararlı yazılım yerleştirme teklifiyle hacker grubuyla iletişime geçtiği belirtildi.

TELEGRAM ÜZERİNDEN HABERLEŞTİLER

Gorochovsky'nin mesajlaşma uygulaması "Telegram" üzerinden iletişime geçtiği hackerlara, "evdeki masa, bilgisayar, telefon, tablet, bir kasa, üzerinde IP adresi yazılı bir etiket ve Gantz'ın evinden başka unsurları fotoğraflayıp gönderdiği" paylaşıldı.

İran'a ajanlık suçlamasıyla tutuklanan Gorochovsky'nin silahlı soygun, haneye tecavüz, hırsızlık gibi suçlardan dört defa hapis yattığı aktarıldı.

İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak), söz konusu kişinin evdeki data güvenlik protokolü nedeniyle herhangi bir gizli bilgiye ulaşamadığını ve bunları hacker grubuna aktaramadığını duyurdu.

Gorochovsky'nin avukatı Gal Wolf, müvekkilinin herhangi bir ulusal güvenlik tehdidi oluşturma niyetinde olmadığını ve bunu gerçekleştirmediğini sadece "ekonomik kaygılar nedeniyle bu eyleme giriştiğini" savundu.

Sabıka kaydı kabarık bir kişinin Savunma Bakanı'nın evinde nasıl işe alınabildiği yönünde eleştiriler basında yer alırken, medyaya konuşan güvenlik ve hukuk kaynakları, "konunun ciddi bir hata ve güvenlik açığı olduğunu, ulusal güvenliğe zarar verme riski taşıdığı" değerlendirmesi yaptı.

İran hükümetiyle ilişkili olduğu ileri sürülen Black Shadow isimli hacker grubu, daha önceden İsrail'e ait web taban sağlayıcısı Cyberserve'in ağlarına sızmıştı. Taban sağlayıcısı şirketle çalışan ulaşım, rezervasyon, internet uygulamaları ve sigorta şirketi gibi firmaların bilgileri hacker grubunun eline geçmişti.

YORUMLAR 28
  • 5432 2 yıl önce Şikayet Et
    israili yok etmek için fırsat kolluyorum bir an önce sınırlar açılsın önümüz açılsın gidelim kurtulalım allaha cihadla iman yolunda tıpkı peygamber sahabeleri gibi ebedi ahirete yaratana kavuşalım
    Cevapla
  • Çeçen muhafız 2 yıl önce Şikayet Et
    Zamanla ektikleri iz şimdi çıkıyor neylersin.
    Cevapla
  • Benny Gantz 2 yıl önce Şikayet Et
    uşak değildir Benny Gantz'dir O.
    Cevapla
  • bidost 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel hareketler bunlar...
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi Fatih Altaylı,bir hizmetlinin ajanlıkla suçlanmasına çok bozulmuştur,yarın İsrail'e haddini bildirir!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?