Erdoğan gündeme getirmişti! Biden, Uygur Türkleri için harekete geçti

New York'ta gerçekleşen BM toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği Uygur Türkleri meselesi için, ABD Başkanı Joe Biden önemli bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 19.11.2021 13:46 GÜNCELLEME 19.11.2021 14:29

Başta Türkiye ve Batı dünyası olmak üzere birçok ülkenin tepkisini çeken Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı baskı, şiddet ve sistematik zulme karşı ABD'den geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eylül ayında New York'ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bu konuyu gündeme getirmişti. Erdoğan, "Çin'in toprak bütünlüğü perspektifinde Müslüman Uygur Türklerinin temel haklarının korunması hususunda daha çok çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz" demişti.

BIDEN'DAN KIŞ OLİMPİYATLARINA BOYKOT SİNYALİ

Erdoğan'ın açıklamalarından haftalar sonra ABD Başkanı Joe Biden'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Biden yaptığı açıklamada, Pekin'de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na diplomatik boykot uygulanabileceğini söyledi.

ABD'Lİ DİPLOMATLAR TÖRENLERE VE ETKİNLİKLERE KATILMAYACAK

Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı şiddetten rahatsız olduğunu dile getiren Biden'ın, gündeme getirdiği boykot kararında ABD'li sporcular yine etkinliklere katılıp mücadele edebilecek fakat ABD'li diplomatlar ve yetkililer törenlere ve etkinliklere katılmayacak.

"DİPLOMATİK BOYKOT DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ BİR ŞEY"

4 Şubat 2022'de Pekin'de başlayacak etkinliklerle ilgili konuşan Biden, "Diplomatik boykot düşündüğümüz bir şey" dedi.

YORUMLAR 42
  • Stokolm sendromu 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Türkistan'da ki soydaşlarımızın üç çıkmazı var, Eskiden İngiltere şimdi ABD bölgeyi karıştırarak nemalanıyor,2. Uygur menşeyli, sapkın, satılmış, art niyetli tipler , Çin ve ABD hesabına çalışıyor.3. Çin Bölgeyi İstikrarsızlaştırıp ,geri kalmasını sağlayıp halka göz açtırmıyor. Yani kuzey ırakta ve Türkiye'de Kürtleri tahrik eden ABD, Çin'de Uygurları tahrik ediyor. Konunun köklü çözümü, ABD yi işe karıştırmadan, çin ile diplomasi geliştirmek, Bağımsız değil Kalkınmış bir Türkistan oluşturmaktır.
    Cevapla
  • birol 4 yıl önce Şikayet Et
    Esaret Türklerindir geninde yoktur "ya istiklal ya ölüm"bur şeyler hatırlatıyor mu?
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Uygur Türkleri konusu önemlidir . Bu konuyu emperyalistlerin Çin'i zayıflatma amacıyla masada meze olarak "emperyalizme kıyakçılık" kapsamında ele almamamız gerekir. Bir gün elbette bu konuları Çin'le oturup görüşürüz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlık kaçakçılara göz açtırmadı! 54,5 ton uyuşturucu maddeye el konuldu!
8 Kasım 2026 Gazete Manşetleri - Yarına kalır, yanınıza kalmaz!