Rus S-300'leri ABD sokaklarında

ABD'nin Alabama eyaletinde, Rus S-300 hava savunma sistemi ile T-72 tankının maketleri görüldü. S-300 ve T-72 maketlerinin tatbikat sırasında kullanılacağı tahmin ediliyor. Alabama'da, ABD ordusunun 5 aktif eğitim üssü bulunuyor.

Rus S-300'leri ABD sokaklarında
Rus S-300'leri ABD sokaklarında
GİRİŞ 20.11.2021 10:42 GÜNCELLEME 20.11.2021 20:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'nin Alabama Eyaleti'nde, bir otoban üzerinde Rus S-300 hava savunma sistemi ile T-72 tankının maketleri görüldü. Bu maketlerin, ABD Hava Kuvvetleri'nin düzenlediği bir tatbikat sırasında, "düşman hedefleri" olarak kullanılacağı tahmin ediliyor.

Çinli kaynaklar, ABD'lilerin Sovyetler Birliği tarafından 1983 yılında ürettiği MAZ-543M aracı temelinde PS modifikasyonlu 5P85S füze fırlatıcısının kopyasını oluşturmaya çalıştığını kaydediyor. Ancak fotoğraflara yansıtılan maket, Çin ordusunun bazı silahlarına özgü pikselli kamuflaja sahip. Aynı zamanda, Çin hava savunmasının daha modern Rusya yapımı S-300PMU1, S-300PMU2 ve S-400 sistemlerine sahip olduğu biliniyor.

Aracın tamamlanmamış şasine dikkat çeken gözlemciler, şasinin muhtemelen tatbikat yerinde bitirileceği tahmin ediliyor.

Hava savunma sistemi maketi, yüksek ağırlıklara dayanabilen özel tekerlekli platform üzerine yerleştirildiği görülüyor.

T-72 tankının maketi de hareket edemiyor. Tank, 6 tekerlekli şasi üzerine monte edildi.

Tankı yapanların, orijinale tam benzeyip benzemediğini fazla umursamadıkları dikkat çekiyor. Misal, kuledeki ankastre dinamik koruma, tankın son iki modifikasyonu olan T-72B ve T-72B3'te kullanılan Kontakt-5'i andırırken ön zırh üzerinde, T-72AB veya 1985 yapımı T-72B modellerinde kullanılan Kontakt-1 görülüyor.

YORUMLAR 3
  • Ciko 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd olası bir turkiye müdahalesi düşünüyor ve bu senaryolarında var.bu yüzden s400 ve bunun gibi operasyonunu etkileyecek unsurları turkiyenin sahip olmasını istemiyor.chnku kara savaşında tüm nato gelse türkiye ile baş edemez ayrıca konum gereği turkiye her senaryoyu kırar yakında irak ve suriye ve yunan adaları ozgurlestirilecektir.
    Cevapla
  • dostacısı 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz gerçeğini vuruyoruz isterlerse o videoları gönderelim
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Desenize Amerika, Rusya'nın maketini vuracak. Yüreği yetiyorsa gerçeğini vursun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek