İtiraf: Uçak gemilerimizi kolaylıkla vurabilirler

Wall Street Journal gazetesi için bir makale kaleme alan ABD Donanması'ndan emekli Kaptan Hendrix, ülkesine ait uçak gemilerinin güvenlik zaafı olduğunu ve bu açığın onları Rus ve Çin füzelerine karşı savunmasız hale getirdiğini vurguladı.

GİRİŞ 22.11.2021 09:31 GÜNCELLEME 22.11.2021 12:06
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

ABD'li askeri uzman Jerry Hendrix, Wall Street Journal gazetesi için kaleme aldığı makalede ABD'nin uçak gemilerinin güvenlik zaafı olduğunu ve söz konusu açığın onları Rus ve Çin füzelerine karşı savunmasız hale getirdiğini belirtti.

"SALDIRI MENZİLİMİZİ ARTIRMALIYIZ"

Amerikan savaş gemilerinin modern yeteneklerinin kıyıdaki hedeflere saldırma imkanı sağlamadığına dikkat çeken Hendrix, ABD'nin Çin ve Rusya ile rekabet edebilmesi için saldırı menzilini artırması gerektiğini ifade etti.

"Şimdi hem Çin hem de Rusya, uçak gemi gruplarını hedef bölgelere yaklaşma olasılığını önemli ölçüde zorlaştıran ve belki de tamamen dışlayan etkili savaş araçları elde etti" diyen Hendrix, gemi gruplarının kıyıya 1.800 kilometreden daha kısa mesafeye yaklaşamadığını ve bu, kıyıları gemilerde kullanılan F/A-18 avcı ve bombardıman uçakları için erişilemez hale getirdiğini vurguladı.

ABD'li uzman, yakın gelecekte uçak gemilerinin güvertelerinde insanlı veya insansız uzun menzilli uçakların görülmemesi halinde saldırı gruplarının Rusya ve Çin'i engelleme sürecini önemli ölçüde etkileyemeyeceğinin altını çizdi.

Daha önce ABD savunmasının ve ulusal güvenliğinin geleceğiyle ilgili analizlere yer verilen internet sitesi Defense One, Rus ordusunun onlarca yıldır en iyi formunda olduğunu, Moskova ile Pekin arasındaki stratejik koordinasyonun derinleşmesinin ise Washington'un avantajını baltaladığını ifade etmişti.

YORUMLAR 30
  • Hurdacı ilyad 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizler bu gun lidere sahip cikmassak Suriye ırak Kuveyt gibi olmamız içten bile değil bizim gidecek kapımız yok ya ölürüz ya ölürüz onun için dik durmak gerek bırakın didismeyi gün birlik gunudur
    Cevapla
  • Riza muhammadi 2 yıl önce Şikayet Et
    BEN ONU BUNU BILMEM BU MILLET HER ZAMAN LİDERİNİ YANLIZ BIRAKIRSA O KÖLE OLMAYA MAHKUM.olacagiz
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru tesbitler yapılmış teşekkür ederim
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'nın parasını ödediği gemiyi vermeyen İngiltere. Türkiye'nin parasını ödediği halde teslim edilmeyen F35'ler. Daha nasıl anlatsınlar ! ABD'ye kim karşı ise, ( Bekamız sözkonusu olduğu için) bizim cephemizde yeralması sağlanmalı.
    Cevapla
  • a gün 2 yıl önce Şikayet Et
    ne abd çine ,nede çin abd ye saldırmaz,ikisinin de gücü mazlumlara yeter
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu işi japonlardan aldık Japonların sayesinde bu kamikaze işini geliştirdik ve pilotları çıkardık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'