ABD'nin korkunç işkencelerini ortaya çıkan subay gizemli bir şekilde öldü

ABD ordusunun Irak ve Afganistan işgalinde sivillere yönelik işkencelerini senatoya yazdığı mektupla ortaya çıkaran Amerikalı subay Ian Fishback, uzun süredir psikolojik tedavi gördüğü hastanede bilinmeyen bir nedenle hayatını kaybetti

ABD'nin korkunç işkencelerini ortaya çıkan subay gizemli bir şekilde öldü
ABD'nin korkunç işkencelerini ortaya çıkan subay gizemli bir şekilde öldü
GİRİŞ 25.11.2021 12:17 GÜNCELLEME 25.11.2021 12:18
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ABD'nin Irak ve Afganistan'da sivillere yönelik 'eğlence' amaçlı işkenceleri ifşa eden Amerikalı subay Ian Fishback, uzun süredir kaldığı akıl ve ruh sağlığı hastanesinde hayatını kaybetti.

Ailenin yayınladığı ölüm ilanına göre 42 yaşındaki Fishback, 19 Kasım'da Michigan eyaletinde depresyon ve zihinsel sağlığının bozulması sonrası nakledildiği hastanede aniden öldü.

"ADALET ARAYACAĞIZ"

Ailesinin açıklamasında, "Birçok zorlukla karşılaştı ve çoğumuz çaresiz hissettik. Ona ihtiyacı olan yardımı vermeye çalıştık. Görünüşe göre sistem onu tamamen ve trajik bir şekilde yüzüstü bırakmış. Ölümü ve resmi makamla ilgili pek çok soru var. Şu anda ölüm nedeni bilinmiyor. Ancak sizi temin ederiz ki adalet arayacağız. Çünkü adalet onun için çok önemli bir şeydi" ifadelerine yer verildi.

Fishback, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi üyesi Cumhuriyetçi Senatör John McCain ve komiteye başkanlık eden Cumhuriyetçi Senatör John Warner'ın kıdemli yardımcılarına yazdığı bir mektupta ABD askerlerini Irak ve Afganistan'da gerçekleştirdiği insanlık ayıbını ifşa etmişti.

"ASKERLER EĞLENSİN DİYE UYKUSUZ BIRAKILIYORLARDI"

Fishback ve 82'inci Hava Tümeni'nden diğer iki asker, mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Afganistan ve Irak'taki mahkumlar saldırıya uğruyor. Yüksek sıcaklıklara maruz kalıyor. Onlardan bilgi almak amacıyla ya da sadece askerleri eğlendirmek için uykusuz bırakılıyorlardı"

ABD'nin 11 Eylül işkence mirası! 'İtiraf etmezsen anneni kaçırıp ona tecavüz edeceğiz'ABD'nin 11 Eylül işkence mirası! "İtiraf etmezsen anneni kaçırıp ona tecavüz edeceğiz"

Fishbak, McCain'e yazdığı mektupta şunları söyledi:

"Tüm çabalarıma rağmen, tutuklulara yasal ve insani muamelenin ne olduğu konusunda komutanlarımdan net ve tutarlı cevaplar alamadım. Ölüm tehditleri, dayak, şiddetli fiziksel zorlama, rehin alma, uykudan mahrum bırakma ve aşağılayıcı muamele dahil olmak üzere çeşitli suistimaller. Komutam altındaki askerler ve ben bu ihlallerin bazılarına hem Afganistan'da hem de Irak'ta tanık oldum"

Bu ihlallerin bildirilmesi, ABD Senatosunun 2005 yılında İşkenceyi Önleme Yasasını kabul etmesine yol açtı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    İşkenceyi Önleme yasası varmış....ABD'de gibi namuzssuz bir ülke var mı ya. İşkenceyi önleme yasasına güvenip, ortaya çıkarsan anında zımbalarlar. Hiç acımazlar.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca atari oynar gibi İHİ/SİHA'larla Afgan düğünlerindeki toplulukların üzerlerine bile füze göndererek yüzlerce Afganın ölümüne sebebiyet verdiniz. Diğer yandan Felluce'de , Ebu Gureyb gibi yerlerde işkençeler yaptığınız,elektrik verdiğiniz, köpeklere ısırtıp öldürüp, üstüste yığdığınız ve yanlarında "Puro içerken "kovboy edasıyla poz verdiğiniz zavallı Iraklıları "insanlık vicdanı" asla unutmayacak..Veee ilahi adaletten hep korkun...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiroşima, Nagazaki'ye atılan atom bombaları?ABD'nin kendi yaptığı "Uydur kaydır ikiz kuleler masalı" sonrası Irak ve Afganistan'ın işgali, sözde "demokrasi ve insan hakları getiriyorum" masalları..! milyonlarca insanın ölümü, Quantanamo ve Felluce gibi yüzlerce işkence merkezi," 1 bardak petrolü, 1 bardak kandan daha değerli gören" bi anlayış.. İsrail vahşet ve kıyımına gözyummak ve kendini sütten çıkmış ak kaşık insan hakları elçisi gibi gören ama PKK/PYD başta terör örgütleri destekçisi bi ABD !!???
    Cevapla
  • kahrol chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    simdi hesap zamani cani kafir...
    Cevapla
  • vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Gizemi mizemi yok ABD göz göre göre öldürüyor ve hiç bir sivil cana kıymayan Türk ordusu ve güvenlik güçlerini de yüzsüz ve arsız bir şekilde yerli iş birlikçileriyle beraber suçluyor. Bunlar alçak katil. Hani ne yaptılar Prens bozuntusu Bin Selmana. Hepsi katil. Siz Reise Gurban olun soysuz çocukları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!