CIA Başkanı'ndan Rusya'ya tehdit: Arkasında siz varsanız bunun sonuçları olacak

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William J. Burns, dünyanın çeşitli noktalarında ABD'li diplomat ve casuslarda görülen "Havana Sendromu" vakalarının arkasında Rus istihbaratı varsa "bunun sonuçları olacağını" ifade etti.

CIA Başkanı'ndan Rusya'ya tehdit: Arkasında siz varsanız bunun sonuçları olacak
CIA Başkanı'ndan Rusya'ya tehdit: Arkasında siz varsanız bunun sonuçları olacak
GİRİŞ 26.11.2021 06:56 GÜNCELLEME 27.11.2021 10:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

The Washington Post'un çeşitli kaynaklardan aktardığına göre Burns, bu ayki Moskova ziyaretinde Rusya Federal Güvenlik Servisi Başkanı'yla yaptığı görüşmede, "ABD personeli ve ailesinde beyin hasarına sebep olmak profesyonel istihbarat servisi hizmetlerinin sınırlarını aşıyor" dedi.

Kaynaklar, Burns'ün direkt olarak Rusya'yı suçlamadığını; ancak CIA direktörünün toplantıda konuyu gündeme getirmesinin Washington'ın Moskova'dan şüphelendiğini vurguladığını ifade etti.

Burns'ün, bu vakalarının arkasında Rusya varsa bunun sonuçları olacağını belirttiği aktarıldı.

HAVANA SENDROMU NEDİR?

Adını ortaya çıktığı Küba'nın başkenti Havana'dan alan gizemli hastalık, ilk olarak 2016-2017 yıllarında Küba'da görev yapan Kanadalı ve ABD'li diplomatlar ile ailelerinde görülmüştü. Ülkedeki diplomatik personel ve aileleri, baş dönmesi, denge ve duyma kaybı, anksiyete ve "bilişsel sis" diye nitelendirdikleri semptomları bildirmeye başlamıştı. Bu kişiler, bir anda çevredekilerin duymadığı şekilde gürültüler duyduklarını ve ardından baskı ve titreme hissettiklerini belirtmişti.

ABD VE KANADA BÜYÜKELÇİLERİNİN ÇALIŞANLARINDA GÖRÜLMÜŞTÜ

Kanada'nın Havana Büyükelçiliğinde görevli personelde, 2017 ilkbaharında "Havana Sendromu" olarak adlandırılan gizemli rahatsızlığın yol açtığı baş dönmesi ve baş ağrısı gibi şikayetler görülmeye başlanmıştı.

ABD'nin Küba'daki büyükelçiliğinde görevli 21 kişide de benzer şikayetler görülmüş, Washington yönetimi, Eylül 2017'de ülkede ikinci derecedeki personelinin büyük bölümünü geri çekmişti.

Küba'da görevliyken gizemli rahatsızlığa yakalanan Kanadalı diplomatlar, Ottawa hükümetine 21,1 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı.

Küba hükümeti, ülkede görevli ABD'li diplomatların maruz kaldığı öne sürülen gizemli sonik saldırı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.

ABD'de Havana Sendromu paniği: Büyükelçilik çalışanlarında görüldüABD'de Havana Sendromu paniği: Büyükelçilik çalışanlarında görüldü

ABD TOPRAKLARINDAKİ VAKALAR

CNN, 29 Nisan'da yayımladığı bir haberde, iki Beyaz Saray yetkilisinde, geçen yıl Havana Sendromu'na rastlandığını ve olayların soruşturulduğunu yazmıştı.

Politico gazetesi ise 30 Nisan'daki haberinde, geçen yıl Miami'deki bir ABD yönetimi yetkilisinin, Havana Sendromu yaşadığını bildirmişti.

Hastalık son olarak ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Güneydoğu Asya ziyaretinde görevli ABD'nin Vietnam Büyükelçiliğinin bir çalışanında ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns'ün Hindistan seyahatine eşlik eden bir CIA görevlisinde tespit edilmişti.

KAYNAK: WASHİNGTON POST
YORUMLAR 10
  • canturk 2 yıl önce Şikayet Et
    aşırı yuklenıyoruz devreleri yanıyor demıyolarda ruslara kara calıyor sahtekarlar
    Cevapla
  • adem 2 yıl önce Şikayet Et
    abd liler rahatlıktan kafayı yiyorlar kabahati başkalarında sanıyorlar
    Cevapla
  • Rusya ABD 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapalirsiniz silindir gibi ezer sizi
    Cevapla
  • kara 2 yıl önce Şikayet Et
    yeme içme serbest...
    Cevapla
  • Anka 2 yıl önce Şikayet Et
    Bravo Ruslara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması