Ünlü 'Afgan Kızı' ülkesini terk edip İtalya'ya sığındı

Fotoğrafçı Steve McCurry tarafından 1985'te fotoğrafı çekilen ve National Geographic dergisine kapak olmasıyla ünlenen "Afgan Kızı" Şarbat Gula, ülkesini terk ederek İtalya'nın başkenti Roma'ya geldi.

Ünlü 'Afgan Kızı' ülkesini terk edip İtalya'ya sığındı
Ünlü 'Afgan Kızı' ülkesini terk edip İtalya'ya sığındı
GİRİŞ 26.11.2021 07:42 GÜNCELLEME 26.11.2021 10:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 1985 yılında Peşaver'deki bir mülteci kampında henüz genç bir kız iken Steve McCurry tarafından çekilen fotoğrafının National Geographic dergisinde kapak olmasıyla ün kazanan Şarbat Gula'nın ülkesi Afganistan'dan tahliye programı çerçevesinde ayrılarak İtalya'ya geldiği bildirildi.

Şarbat Gula'nın son halini yine Steve McCurry fotoğraflamışlı.

Açıklamada, Ağustosta yaşanan olaylardan sonra Gula'nın ülkesini terk etmek üzere yaptığı yardım talebine yanıt olarak, İtalya Başbakanlığının, Afgan vatandaşları için yürürlükte olan tahliye, kabul ve entegrasyon programı çerçevesinde, "Afgan Kızı"nın İtalya'ya seyahatini ayarladığı ve Roma'ya ulaşmasını sağladığı belirtildi.

Şarbat Gula ve Steve McCurry

Meşhur fotoğraf çekildiğinde 13 yaşında olan Gula'nın hikayesi, Sovyetler Birliği ve Afganistan arasındaki savaş sırasında öksüz kalmasıyla başladı. Hemen herkesi etkileyen fotoğraftaki kızın kim olduğu uzun süre bulunamadı. 2002 yılına gelindiğinde fotoğrafı çeken McCurry'nin de aralarında bulunduğu bir National Geographic ekibi, Gula'yı bulabilmek için Afganistan'a gitti. Ekip, Afganistan'ın ücra bir bölgesinde Gula'ya ulaşmayı başardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • hasan el-hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın editör ancak bu fotoğrafın zorla çekildiğini de haberde belirtseydiniz keşke
    Cevapla
  • Türkiye 2023. 2 yıl önce Şikayet Et
    Cehenneme kadar yolu var,, Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    hayırdır kadın italya'ya gitmiş, o rezil ülkeden kurtulmuş senin niye zoruna gidiyor?
    Cevapla
  • İSTANBULLL 2 yıl önce Şikayet Et
    Sırf ikinci fotoğrafını da çekip ünlerine ün katmak için mi gidip arayıp bulmuşlar. Binlerce öksüz ve yetim var daha fotoğrafları kadraja girmemiş, bilin bakalım bu bakışların temelini kimler attı süper Batı !!!!?????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...