ABD'den yeni sevkiyat: Türkiye sınırında büyük gerilim!

ABD'ye ait "ARC Independence" isimli askeri nakil gemisinin, Yunanistan'ın Dedeağaç Limanı'na vardığı bildirildi. Yunanistan'da yüzlerce kişi bölgenin ABD ve NATO'nun kullanımına açılmasına tepki gösterdi.

ABD'den yeni sevkiyat: Türkiye sınırında büyük gerilim!
ABD'den yeni sevkiyat: Türkiye sınırında büyük gerilim!
GİRİŞ 28.11.2021 03:42 GÜNCELLEME 28.11.2021 03:44
Bu Habere 254 Yorum Yapılmış

"Evros-news" haber portalının haberine göre, "ARC Independence", "Atlantic Resolve" isimli askeri tatbikata destek amacıyla çok sayıda helikopter ve askeri araç taşıyor.

Yükünü ilerleyen günlerde limana indirmesi beklenen geminin, daha sonra bölgeden ABD'ye transfer edilecek araçları ve Romanya'dan Dedeağaç Limanı'na gelen ABD'ye ait helikopterleri yükleyeceği belirtildi.

Haberde, "ARC Independence" isimli geminin, ABD Askeri Kuvvetlerine ait araçları bölgeye getirmek ve bölgeden geri götürmek üzere Dedeağaç Limanı'na gelecek tek nakil gemisi olmadığı, askeri malzeme nakli için başka gemilerin de ilerleyen günlerde limana geleceği ifade edildi.

ABD'NİN YUNANİSTAN'DA ARTAN ASKERİ VARLIĞINA BÖLGEDEN TEPKİ GELDİ

ABD'nin Yunanistan'daki askeri varlığı artış gösterirken "ABD-Yunanistan Anlaşması'na ve Dedeağaç'taki Üsse Karşı Mücadele Komitesi", Dedeağaç'ta düzenledikleri etkinlikte, Yunanistan ve ABD'nin son dönemdeki askeri yakınlaşmasına tepkilerini dile getirdi.

Yunan basınında yer alan haberlerde, çevre illerden de katılımla Dedeağaç Tiyatro Salonu'nda bir araya gelen yüzlerce kişinin, bölgenin ABD ve NATO'nun kullanımına açılmasını protesto ettiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 254
  • Mustafa sarı 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden bilek gücüyle kılıç ,ok,kazma kurekle savaştık ama şimdi adamlar evde oturduğu yerden bir tusla kilometrelerce uzaktaki hedefleri vurabiliyor. Gelişen teknoloji mizi kucumseyecek degilim tabiki ama teknoloji olarak ABD, rusya ,cin vb. Ulkelerden haala50 yıl geriden geliyoruz bunun farkinda olmamiz lazım. Kimsenin sözüne bakmamaliyiz her an savaş olacakmış hibi elimizden geldigince tedbirli olmalıyız.en kötüsü de sırtımızı dayayabilicek bir fostumuzun olmaması.
    Cevapla
  • Kemalist 2 yıl önce Şikayet Et
    Filmin sonunda bir kitap yazasım var türklerin Atatürke ihaneti
    Cevapla
  • Ali ak 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ukrayna çatışma ihtimaline karşı Amerika yığınak yapıyor.. Lakin Amerika veya başkası bugün dost yarın düşman olabiliriz.. Fakat Rusya bizim iyi kötü komşumuzdr..kesinlikle rusyayı s atmayalım... 1.dünya savaşında almanların ağzına baktık Rus a savaş açtık. Koca devlet yıkıldı.. Aynı oyuna gelmek yok... Rusya batılı devletlerden daha mert Bi devlet.. Dostluğu düşmanlığı bellidir.. %30 u ayrıca Müslümandır...
    Cevapla
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    Zırhlı birliklerden Edirne sınıra doğru biz de tedbirimizi almalıyız.
    Cevapla
  • Bahri 2 yıl önce Şikayet Et
    Ataturkun dedigi gibi geldikleri gibi giderler ancak bu kadar yiginaga gore biseyler almadan gitmezler.
    Cevapla
  • Mehmet Diyarbakır 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala uykudasin biraz aklınızi kullanın Selanik nereye bağlı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!