İran'dan flaş Türkiye açıklaması!

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile İranlı mevkidaşı İbrahim Reisi arasındaki görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok yönlü bir şekilde geliştirilmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

GİRİŞ 29.11.2021 02:18 GÜNCELLEME 29.11.2021 11:53
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Son dakika: İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Reisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkmenistan'da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 15. Zirvesi kapsamında gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bilgi verdi.

''İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİ TARİHİDİR''

Türkiye ve İran Cumhurbaşkanları arasındaki görüşmenin son derece dostane ve samimi bir ortamda yapıldığını aktaran Abdullahiyan, "İlişkilerin çok yönlü şekilde geliştirilmesi ve bazı engellerin kaldırılması kararlaştırıldı. İki ülke arasındaki ilişki tarihidir. İki lider, Sayın Erdoğan'ın Tahran'a yapacağı ziyaret sırasında, Yüksek Komisyon (Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi) toplantısı düzenlenmesi hususunda anlaştı." ifadelerini kullandı.

EİT 15. Zirvesi'ne katılmak üzere Türkmenistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Reisi, zirve kapsamında basına kapalı görüşme gerçekleştirmişti.

YORUMLAR 102
  • Ali Vahap 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD İsrail ve batı karşı doğu bloku en mantıklısı
    Cevapla
  • MUSTAFA 2 yıl önce Şikayet Et
    Ticaret yapılmasında sıkıntı yok güvenlik, istihbarat işbirliği güvenilir değil İran ekonomik olarak Çin'e gebe kalan bir ülke.
    Cevapla
  • Seckin 2 yıl önce Şikayet Et
    cok yakinda iran kafirinede sira gelecek sonu ermeniler gibi olacak
    Cevapla
  • Murat ,777777 2 yıl önce Şikayet Et
    İran dan fost olmaz PKK ya verdegi desteği unutmuyalim
    Cevapla
  • Muhsin 2 yıl önce Şikayet Et
    Iran a guven olmaz bu bizde artik kökleşti
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Israyile yataklik eden abd ye usaklik eden ust veren iranin turklerine komple yapan topragimiza goz koyan turklere guven olmaz aslinda babaniz abd kulagnizi cektigi icin isgalci reis ayagmiza geldi ama biz yermiyiz.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak