Pakistan "Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapıldığı" iddiasıyla karıştı

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yaptığı iddia edilen bir kişinin kendilerine teslim edilmemesine öfkelenen grup, polis merkezini yaktı.

Pakistan "Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapıldığı" iddiasıyla karıştı
Pakistan "Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapıldığı" iddiasıyla karıştı
GİRİŞ 29.11.2021 17:38 GÜNCELLEME 29.11.2021 17:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yerel basındaki haberlere göre, Hayber Pahtunhva Adalet Bakanı Fazal Şakur Han, Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yaptığı öne sürülen bir kişinin gözaltına alınarak Çarsadda bölgesindeki polis merkezine götürüldüğünü söyledi.

EYALETTE KURAN'A SAYGISIZLIK AYAKLANMASI

Polis merkezinin dışında toplanan 4-5 bin kişilik grup, dine saygısızlık yaptığı belirtilen kişinin kendilerine teslim edilmesini isterken, polis bu talebi reddetti. Bunun üzerine grup, emniyet merkezini ateşe verdi ve çok sayıda polis aracını da tahrip etti.

Çıkan olaylarda ölen veya yaralanan olmazken bölgedeki gerilim sürüyor. Yetkililer, dine saygısızlık yaptığı belirtilen kişinin farklı bir yere nakledildiğini açıkladı. Söz konusu kişinin zihinsel engelli olduğu ve konuşamadığı belirtiliyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Hayyül Kayyum Allah 2 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan lı kardeşlerim Kur'an ı Kerim Kitabımız için yapmış olduğunuz tepki güzel sizi muhabbet ile kucaklıyorum fakat kamu malına zarar vermek hiç hoş olmadı oradaki kamu malı devlete yani size ait hepinize bu şekilde yapmayın lütfen aklı selim olun ve devletinize güvenin. Allah var gam yok İnşaAllah.
    Cevapla
  • yaani 2 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan kardeşimiz. tepki göstermeleri gayet normal. ama devlet malına zarar vermek bir müslümana yakışmaz. ceza verilecekse devlet vermeli. yoksa herkes kendi ceza vermeye kalkarsa bu çirkin bir durum olur. müslüman akıllı davranmalı. böyle hareketler dinimize fayda değil zarar verir. tepki göstermeli ama aklı selim ile hareket etmeli. maalesef bu kardeşlerimiz haklı iken haksız duruma düşmüş oldu. çünkü bu yaptıkları terörü andırıyor ve islam düşmanlarının ekmeğine yağ sürüyor.
    Cevapla
  • Yuh olsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Dine sahip çıkmak karakolu yakıp polis araçlarını ateşe vererek mi oluyor, anlamadan yaygara koparmislar. Zihinsel engelli birisinin yaptığı bir olay ise yapilanlar geri getirilecek mi. Engelli şahsı linç mi edecekler. Dine sahip çıkmak ilimde bilimde üst seviyede olmakla olur karakol yakmakla olmaz
    Cevapla
  • Ay yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Nedense akıllısıda deliside hep kuran yakıyor. Siz hic incil veya tevrat yakan akıllı veya deli birinimi gördünüzmü
    Cevapla
  • Müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    inanmayabilirsin ama saygısızlık yapmaya kimsenin hakkı yok
    Cevapla
  • Emrah nigdeli deli 2 yıl önce Şikayet Et
    ben pakistan,lıyım keşke pakistanda dogsaydım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi