Macaristan'da eş cinsellik ve cinsiyet değişikliği referandum sonuçlarına onay

Macaristan Ulusal Meclisi, 18 yaşından küçükleri eş cinselliğe ve cinsiyet değişikliğine "teşvik etmeyi" yasaklayan yasal düzenleme hakkında alınan referandum kararını onayladı.

Macaristan'da eş cinsellik ve cinsiyet değişikliği  referandum sonuçlarına onay
Macaristan'da eş cinsellik ve cinsiyet değişikliği referandum sonuçlarına onay
GİRİŞ 01.12.2021 00:53 GÜNCELLEME 01.12.2021 00:56

Parlamentoda yapılan oylamaya iktidar partisi milletvekillerinin yanı sıra sadece birkaç bağımsız milletvekili katıldır, muhalefet partileri oylamada yer almadı.

Parlamento, 18 yaşından küçükleri eş cinselliğe ve cinsiyet değişikliğine "teşvik etmeyi" yasaklayan yasal düzenleme hakkında alınan referandum kararını oyçokluğuyla onayladı.

Buna göre henüz tarihi belirlenmeyen referandumda halka 4 soru sorulacak.

Cevap verilmesi istenen sorular şöyle:

"Ebeveynlerin rızası olmadan reşit olmayan çocuklara okullarda cinsel yönelim dersleri verilmesini destekliyor musunuz? Reşit olmayan çocuklara cinsiyet değiştirme operasyonu tanıtımı yapılmasını destekliyor musunuz? Çocukların gelişimini etkileyen cinsel içeriklerin herhangi bir kısıtlama olmadan medyada gösterilmesini destekliyor musunuz? Cinsiyet değiştirme tanıtımı yapan görüntülerin medyada yayınlanmasını destekliyor musunuz?"

 YASANIN İÇERİĞİ

Macaristan'da, 15 Haziran'da kabul edilen yasayla, okullarda 18 yaş altındaki kişilere, eş cinselliğe ve cinsiyet değişikliğine "teşvik eden" herhangi bir içeriğin gösterimi yasaklandı.

Yasaya göre, televizyon kanalları da bu tür içeriklere sahip film ve programların izlenmesini, 18 yaşın üzerindeki kişilere önerebilecek.

Fransa, Almanya ve Belçika'nın da arasında bulunduğu bir çok Avrupa Birliği (AB) ülkesi söz konusu yasaya sert tepki göstermişti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yasayla ilgili, "Bu Macar yasası, utanç verici. Sadece cinsel yönelim temelinde ayrımcılık yapmakla kalmıyor aynı zamanda AB'nin temel değerlerine de aykırı. Bu konuda taviz yok." değerlendirmesinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini