Harekete geçtier: AB'den zorunlu aşı işin yeşil ışık!

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'nin koronavirüse karşı geliştirilen aşıları zorunlu hale getirecek kararın alınması noktasına gelindiğini açıkladı.

Harekete geçtier: AB'den zorunlu aşı işin yeşil ışık!
Harekete geçtier: AB'den zorunlu aşı işin yeşil ışık!
GİRİŞ 01.12.2021 15:46 GÜNCELLEME 01.12.2021 17:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'den koronavirüs aşıları ile ilgili yeni açıklamalar geldi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Komisyon'un sağlıktan sorumlu üyesi Stella Kyriakides, düzenledikleri ortak basın toplantısında Kovid-19 salgınıyla ilgili gelişmeleri aktardı.

AB üye ülkelere 3. dozları bir an önce açma ve Komisyon'un geçen hafta getirdiği, 'aşı sertifikalarında 9 aylık geçerlilik' uygulamasına geçme daveti yapan Von der Leyen, zorunlu aşılamayı düşünmenin vaktinin geldiğinin altını çizdi.

ZORUNLU AŞI UYGULAMASI

Omicron varyantının Kovid-19'la mücadeleyi 'zamana karşı yarış' haline getirdiğini ve 'en kötü senaryoya hazırlıklı olunması' gerektiğini belirten Von der Leyen, şunları kaydetti:

"Hızla artan vaka sayıları, hastanelerimiz ve sağlık çalışanlarımız üzerinde giderek daha ağır bir yük oluşturuyor. Omicron varyantının gelişi azami dikkatimizi gerektiriyor. Bugün, aşı çabalarımızı ve tedavilere yatırımımızı hızlandırmaktan, izleme ve önlemeyi iyileştirmeye ve küresel dayanışmamızı güçlendirmeye kadar uzanan geniş bir eylem dizisi sunuyoruz. Bu arada hepinize acil çağrımı yineliyorum; aşı olun, aşı olun ve kendinizi korumak için kurallara uyun."

"AB'nin Kovid-19'a karşı zorunlu aşılamayı göz önünde bulundurmasının vakti geldi"diyen Von der Leyen, 450 milyonluk AB nüfusunun üçte birinin hiç aşı yaptırmamış olduğuna dikkat çekti ve kişisel görüşüne göre aşının zorunlu haline getirilmesinin tartışılması gereken bir şey olduğunu söyledi.

 

KAYNAK: AFP
YORUMLAR 6
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz avrupa birliginde degiliz bizi ilgilendirmez burasi turkiye zorlarsan kan akar
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çağın Adolf Hitler’leri
    Cevapla
  • Dadaş. 25 2 yıl önce Şikayet Et
    fena olmaz yapsinlar insan aliş verişe korkuyor gitsin gelki tirene otobüse almiyorlar .bide sahte aşi belgesi varmiş cogunda.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Sacmalik senin asin korumuyorki...millet artık sokağa çıksın
    Cevapla
  • doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    özgürlük ve demokrasi diyen AB kendisi diktatörlük yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu