Çin Devlet Başkanı'ndan tepki çeken çağrı: Dinin Çinlileştirilmesi

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkedeki dini inançların 'Çinleştirilmesi' ve toplumsal uyumu sağlamak için etkin şekilde kullanılması çağrısı yaptı.

Çin Devlet Başkanı'ndan tepki çeken çağrı: Dinin Çinlileştirilmesi
Çin Devlet Başkanı'ndan tepki çeken çağrı: Dinin Çinlileştirilmesi
GİRİŞ 04.12.2021 21:52 GÜNCELLEME 04.12.2021 21:52
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, başkent Pekin'de düzenlenen Din İşleri Çalışma Konferansı'nda konuştu.

"DİNİN ÇİNLEŞTİRME POLİTİKASI"

People's Daily gazetesinin haberine göre, parti ve hükümet yetkililerinden oluşan gruba hitap eden Şi, ülkedeki dini inançların Çinleştirilmesi ve sosyalist topluma uyumu sağlamak üzere etkin şekilde yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

'Çinleştirme' kavramını, 'dini çevrelerin vatanseverliği teşvik etmesi, Çin ulusuna ve kültürüne aidiyeti pekiştirmesi' olarak tanımlayan Şi, ayrıca inançların ülkeyi yöneten Komünist Parti'ye ve Çin'e özgü sosyalizme bağlılığı güçlendirmesi gerektiğini belirtti.
Şi, parti kadrolarına, ülke yönetiminde dini inançların önemini kavramalarını tavsiye ederek, "Çin özelliklerine sahip sosyalist dini teorileri desteklemeli ve geliştirmeliyiz. Dinin Çinleştirilmesi doğrultusunda geniş dindar kitleleri parti ve hükümet etrafında birleştirmede ısrar etmeli, etkin ve sağlıklı dini ilişkiler kurmalıyız" dedi.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 14
  • Erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    SSCB'nin yıkılışından ders almışlar... Kominizimdeki en büyük eksik: İnsanlar yaratılışları gereği her zaman Allah'ı ararlar içten. Bulamazlarsa o sistem yürümez. Ama sadece bir dini kabul ettirmek de Çin'in işine gelmiyor. O yüzden bir karma ile Vatan millet bazlı bir din serpiştirip geliştirmeye çalışıyorlar. Doğrusunu yapıyorlar demiyorum ama o kadar insanı kontrol ve yönetmek babında dağılmaması için denenmemiş bir yöntem bu. SSCB'de zamanında maymun Darwin deyip insanlarını inançsızlaştırdı ve bu da arayış fıtratında olan insanların ayrılmalarında yani dağılmalarındaki etkenlerde önemli bir rol oynadı. İnsanları bir arada tutabilmek için dini inanç şart... Huzur İslam da lakin...
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Soysuz köpek Allah'ın gazabı senin gibi kâfirlerin üzerine olsun. İnşallah yok olursunuz tez zamanda. Rabbim Çindeki müslüman Uygur Türklerini korusun.
    Cevapla
  • Vatandaş Kazım 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır. Allah bildiği gibi yapsın.
    Cevapla
  • Ertürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Şi Cinping Komünizmi bırakmış,sahte peygamberliğe geçiş yapmış.Macron da bunun gibi.Hani laiktiniz?
    Cevapla
  • Ismi lazim deyil 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah öyle bir gazap versin ki yok olasınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak