İsveç'te PKK bildirisi yayınlayan Sosyal Demokrat Parti'den yüzsüz açıklama

İsveç'te Sosyal Demokrat Parti Sekreteri Tobias Baudin, PYD'nin, terör örgütü PKK ile işbirliği ortaya çıkarsa PYD ile yaptıkları işbirliğini sonlandıracaklarını söyledi.

İsveç'te PKK bildirisi yayınlayan Sosyal Demokrat Parti'den yüzsüz açıklama
İsveç'te PKK bildirisi yayınlayan Sosyal Demokrat Parti'den yüzsüz açıklama
GİRİŞ 05.12.2021 16:47 GÜNCELLEME 05.12.2021 16:57
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Konu hakkında Kvartal gazetesine açıklamalarda bulunan Baudin, PYD ile derin işbirliği yapmaya hazırlandıklarını kabul ederek, PYD'nin terör örgütü PKK ile işbirliğinin ortaya çıkmasıyla derhal bu işbirliğini bitireceklerini kaydetti.

İsveç'te Sosyal Demokrat Parti'den skandal PKK manifestosuİsveç'te Sosyal Demokrat Parti'den skandal PKK manifestosu

İngiltere'nin ünlü London School of Economics Üniversitesi, Alman İç istihbarat Teşkilatı (BfV) ve İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO) raporlarına göre PYD'nin terör örgütü PKK ile açık  işbirliğinin ortaya konulduğunun  sorulması üzerine Baudin, ''Elimde ki resim, bunun böyle olduğu o kadar net değil, ancak öyle olduğu ortaya çıkarsa, o zaman işbirliğini keseriz' ifadelerini kullandı.

Baudin, PYD kendileri için kardeş parti olmadığını fakat kuzey Suriye'de önemli bir yere sahip olduğunu düşündüklerini dile getirdi.

- AKENSSON, SOSYAL DEMOKRAT PARTİ'Yİ PKK İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAKLA SUÇLAMIŞTI

Aşırı sağcı  İsveç Demokratlar Partisi (SD) lideri Jimmie Akesson, 29 Kasım'da parlamentoda yaptığı konuşmada Sosyal Demokrat Partinin hükümeti kurmak için terör örgütü PKK ile müzakere yürüttüğünü söylemişti.

Akesson, müzakerenin Sol Partiden İslam karşıtı görüşleri nedeniyle kovulan ve mecliste bağımsız milletvekili olan Amineh Kakabaveh aracılığıyla yapıldığına dikkati çekerek, "Sosyal Demokrat Partinin hükümeti kurmak için Kakabaveh aracılığıyla terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD ile yakın ilişkiye gireceğini gördük." ifadelerini kullanmıştı.

İsveç Sosyal Demokrat Partisi resmi internet sayfasında 5 Kasım'da skandal bir manifesto yayımlayarak PYD ile ilişkilerinin geliştirilmesi için komisyon kurulacağını duyurmuştu.

YORUMLAR 18
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilipte yalan söyleyenin boynu altında kalsın
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten pkk ypg vs vs hepsi Türkiye ye karşı kurulmuş örgütler. kuranlar belli .ismini verenler belli. bugün pkk bitsin. başka bir örgüt piyasaya sürerler. ..amaç Türkiye yi zayıflama ve parçalama ve yutma. ...pkk artık bitmek üzere pkk ya yeni bir ism bulmuş olabilirler. .yakında değişik bir terör örgütü ismi duyarsanız bilinki pkk nın yeni versiyonu. ..bu söz ayni zamanda ypg yi meşrulaştırmadır..içeride pkk sınırımızda ypg sadece isimleri değişik. ipleri bu adamların elinde. .
    Cevapla
  • _(1453)_ 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gidi kafirler nekadar tuzak kurarsanız kurun alayınız cehenemin dibine.
    Cevapla
  • Rasim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar zihinsel özürlü. Herkes biliyor ki iki örgüt de şeytanın öz ve öz evladı.
    Cevapla
  • Baban 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne güldüm ya
    Cevapla
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu İslam düşmanı caniler dünyanın en adi en sahtekar en ikiyüzlü en alçak mahlukatlarıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi