Oslo'da toplu Noel yemeği kabusu: 120 kişide Omicron çıktı

Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü, Oslo'daki Louise restoranında 18 Kasım'da topluca yenilen Noel yemeğine katılan 120 kişide Kovid-19'un Omicron varyantı tespit edildiğini duyurdu.

Oslo'da toplu Noel yemeği kabusu: 120 kişide Omicron çıktı
Oslo'da toplu Noel yemeği kabusu: 120 kişide Omicron çıktı
GİRİŞ 05.12.2021 20:48 GÜNCELLEME 05.12.2021 20:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ülkenin devlet televizyonu NRK'nin haberinde, Norveç Enerji Şirketi Scatec'in Noel yemeğine katılanlar arasında Güney Afrika'dan iş gezisinden gelenler bulunduğunu ve bu kişiler aracılığıyla Omicron varyantının bulaştığı belirtildi.

Oslo Belediyesi, 18 Kasım'da söz konusu restoranda bulunanlardan, belediye ile iletişime geçmesini istedi.

"OMİCRON VARYANTI AVANTAJA DÖNÜŞEBİLİR"

Norveç Sağlık Müdürü Yardımcısı Espen Rostrup Nakstad ise NRK'ye yaptığı açıklamada, "Kovid-19'un Omicron varyantının avantaja dönüşebileceğini" iddia etti.

Nakstad, "Omicron'un semptomlarının çok hafif olduğu ve hastalığın hafif belirtilerle seyrettiği rapor ediliyor. Eğer böyleyse, insanları ciddi şekilde hastalandırmadan ve sağlık sitemini zorlamadan Kovid-19 karşı geniş bir bağışıklığa yol açabilir. Zaten istenen sonuç da bu." ifadelerini kullandı.

Oslo Belediyesinden 2 Aralık'ta yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre söz konusu yemeğe katılan en az 50 kişide Omicron varyantının tespit edildiği, bu sayının artmasının beklendiği ve temaslı kişiler üzerinden takip yapılarak salgının kontrol altına alınmaya çalışıldığı kaydedilmişti.

Norveç'te şimdiye kadar 282 bin 918 kişide Kovid-19 vakası tespit edilirken, virüs nedeniyle 1093 kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • memo 2 yıl önce Şikayet Et
    hemen aşı yapın
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Güney afrika ile norveçin ne aşakası var, iki ülkedde de aynı varyant, ne kadar ilginç
    Cevapla
  • Halk 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar hem virüs var diyor hem para gelsin diyor dünya en çok yalan söyleyen ülke kendi halkını etmek için hazır bekler paraları usa yer halkın kanini emer ne verdi ise geri almak için çalışır
    Cevapla
  • Abbas 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav hani bu Avrupalılar çok akilliydi herseye dikkat ederlerdi
    Cevapla
  • hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    vay yobazlar vay.. içimizdeki islam düşmanlarının özü temizlik olan islam dinine ve onun müntesipleri olan umreden gelen müslümanlara korona bahanesiyle müslüman ülke türkiyede pervasızca hakaret ve tehdit ederken şimdi batıya ve onun gerçek yobaz ve vahşilerrine noelde niye sesi çıkmıyor?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar