ABD askerinden Türkiye-Suriye sınırında teçhizatlı hazırlık

Türkiye'nin Suriye'deki PKK bölgelerine yönelik olası operasyon hamlesi gündemdeki sıcaklığını korurken, ABD, terör bölgesindeki faaliyetini artırmaya devam ediyor. PKK'ya destek veren ABD askerleri teröristlerin alanında görüldü.

ABD askerinden Türkiye-Suriye sınırında teçhizatlı hazırlık
ABD askerinden Türkiye-Suriye sınırında teçhizatlı hazırlık
GİRİŞ 06.12.2021 14:36 GÜNCELLEME 06.12.2021 14:36
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'ye destek veren ABD ordusu, bölgedeki varlığını ve kuvvetlerini artırıyor. Bölgeye hemen her fırsatta askeri sevkiyat gerçekleştiren ve maddi olarak terör örgütünün finansörlüğünü üstlenen ABD'nin bölgedeki faaliyetlerini AFP görüntüledi.

Türkiye sınırının hemen yanı başında kapsamlı faaliyetler gerçekleştren ABD'nin bölgedeki devriye faaliyetleri ile yapılanmaları kameralara yansıdı.

TÜRKİYE SINIRINA 5 KİLOMETRE MESAFEDE GÖRÜNTÜLENDİLER

YPG'li teröristlere binlerce TIR'lık yardım yapan ve eğitim vermeye devam eden ABD askerlerinin bulunduğu konum, Haseke'ye bağlı Malikiye. Malikiye, Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Erdem köyünün karşısında yer alan bölge, Türkiye sınırına 5 kilometre mesafe uzağında bulunuyor. Bir başka deyişle, ABD ordusu Türkiye sınırın hemen bitişiğinde askeri faaliyetler gerçekleştiriyor.

TAM TEÇHİZATLI ABD ASKERLERİ VE ZIRHLI ARAÇLAR

AFP foto muhabiri Delil Süleyman, Malikiye'de devriye gezen ABD askerlerini fotoğrafladı. Fotoğraflarda ellerinde silahlarıyla tam teçhizatlı bir vaziyette yürüyen askerler ve Amerikan zırhlı araçları göze çarptı.

ABD'nin şimdiye kadar binlerce teröristi eğittiği biliniyor. Suriye'nin kuzeyinde ABD askerlerinin yanı sıra Fransız özel kuvvetleri de YPG'ye destek için bulunuyor. Türkiye, güney sınırındaki YPG'li teröristlere operasyon yapabileceği sinyalini Ekim ayı sonunda vermişti. Teröristlere verilen silahlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD lideri Joe Biden'ın görüşmesinde de gündeme gelmişti.

KAYNAK: HABER7, AFP
YORUMLAR 166
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    şunların 1-2 tanesini yanlışlıkla (!) vursak noolur. hani pkkyı vururken...
    Cevapla
  • Nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bizimle dövüşmeye gelmişler.Çocuk bile bilir bunu.
    Cevapla
  • Yalan yok 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizimki Kandırıldık dedi yaa .!!! Şeker mi verdiler Acaba .!!!
    Cevapla
  • Türkiyem 2 yıl önce Şikayet Et
    Şuan da Amerikan askeri Türkiye'nin etrafını çevirdi Yunanistan da adalarda üsleri var Suriye de var Akdeniz de savaş gemileri var ve Romanya da üsleri var. Her şekilde bizim karşımıza çıkıyor
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Operasyon seçimden sonraya ertelenmeli. Hemi virus var. 1, 2 ABD askeride geberirse güzel olur... Yanlışlıkla oldu deriz. Özür dileriz olur biter. Onlarda bizim gemimizi ne az batirmadi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi