Araştırma: Rusya'da her 5 kişiden 1'i SSCB'nin açılımını bilmiyor

Rusya'da gerçekleştirilen bir kamuoyu araştırmasında toplumun yüzde 20'sinin 'SSCB' kısaltmasının ne anlama geldiğini bilmediği sonucu çıktı.

Araştırma: Rusya'da her 5 kişiden 1'i SSCB'nin açılımını bilmiyor
Araştırma: Rusya'da her 5 kişiden 1'i SSCB'nin açılımını bilmiyor
GİRİŞ 07.12.2021 03:42 GÜNCELLEME 07.12.2021 03:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya'da yapılan bir kamuoyu yoklaması, 1991'de dağılan Sovyetler Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) yeni nesil tarafından unutulmaya başladığını gösterdi.

Russia Today'de (RT) yer alan habere göre Rus toplumunun yaklaşık yüzde 20'si, 'SSCB' kısaltmasının ne anlama geldiği konusunda bilgi sahibi değil. Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTsIOM) tarafından yapılan ankete 600 bin kişi katılım gösterdi.

Ankete katılanların yüzde 11'i SSCB kısaltmasının anlamını bilmediklerini kabul ederken, yüzde 8'lik bir kesim 'bildiğini fakat yanlış hatırladığını' belirtti. Bu iki grubun 18 ila 24 yaş arasında olması dikkat çekiyor.

Öte yandan araştırmada, Rusların Sovyetler Birliği'ni oluşturan 15 cumhuriyet hakkındaki bilgiler da sınandı. Katılımcıların yalnızca yüzde 6'sı, 15 cumhuriyetin tamamını sayabildi. 35 yaşın altındakilerin yaklaşık yarısı ve tüm katılımcıların yüzde 27'si herhangi bir cumhuriyetin adını sayamadı.

Bununla beraber katılımcılar, SSCB hakkında olumlu yönde görüş bildirdi. İlgili soruları yanıtlayan katılımcıların yüzde 21'i için SSCB'yi, 'istikrar, barış ve daha parlak bir gelecek ümidi' şeklinde nitelendirdi. Sözgelimi görüşü bildirenlerin ise 45 yaş üstü ve yüksek öğrenim gören vatandaşlar olması öne çıktı.

Yüzde 13'lük bir kesim ise, SSCB'nin 'olumlu duygular ve hoş anılar' çağrıştırdığını belirtti. Yüzde 5'lik bir kesim tarafından SSCB, 'kıtlık ve uzun kuyruklar' örnek gösterilerek olumsuz hatırlandı.

Bunun yanı sıra katılımcıların yalnızca yüzde 1'i SSCB'yi 'baskı, terör ve Gulag çalışma kamplarıyla' ilişkilendirdi.

KAYNAK: SPUTNIK
YORUMLAR 3
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği
    Cevapla
  • Yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    O da bişey mi, Türkiye de müslümanım diyen milyonlarca kişi ne kelime-i şahadeti, ne subhanekeyi nede Fatiha yı bilmiyo. Bu konuda Rusyadan bizene, biz kendimize bakalım. Kabenin nerede olduğunu bilmeyen çok.
    Cevapla
  • Atur 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden bize soğan sarımsak ciğer bağırsak diye öğretirlerdi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü