Son dakika: Türkiye'nin geliştirdiği strateji tüm dengelerini alt üst etti!

Son dakika: Türkiye'nin ürettiği SİHA'lar ABD ve Rusya'nın savaş stratejisini bozdu. SİHA'ların karmaşık ve senkronize ataklarını ciddi tehdit olarak değerlendiren Rusya ve ABD yeni hava savunma teknolojileri geliştirme yoluna gitti.

GİRİŞ 07.12.2021 06:48 GÜNCELLEME 07.12.2021 09:16
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Türkiye'nin geliştirdiği yeni savaş stratejisi ABD ve Rusya'nın planlarında değişikliğe gitmesine neden oldu. Bayraktar TB2'lerin Karabağ, Donbas ve Libya alanlarında göstermiş olduğu başarılar sonucunda ABD ve Rusya, hava savunma sistemlerinde güncelleme ya da yeni ürünler ortaya koyma yoluna gittiler.

ABD ve Rusya gelişen "silahlı insansız hava aracı" teknolojilerine karşı savunmasız kaldı.

Rusya, Türk yapımı Bayraktar TB2 SİHA'lara karşı savunmasız kalmasının ardından Pantsir Hava Savunma Füze ve Top Sistemi'nde güncellemeye gitmişti. ABD ise Arizona çöllerinde SİHA'lara karşı geliştirilen özel hava savunma sistemlerini test etti.

"GİDEREK DAHA ÖNEMLİ HALE GELDİ"

ABD ordusu tarafından kritik bir sorun olarak algınan SİHA'lar geleneksel hava savunma sistemleriyle püskürtülemiyor. Rusya'nın Donbas bölgesinde Bayraktar TB2 SİHA'lara karşı hava sistemlerini kullanması ve maliyetlerin haddini aşması ABD ordusunun da gündemine geldi.

ABD'li bir yetkili konuya ilişkin, "Ülkeler karmaşık, senkronize saldırılar gerçekleştirmek için SİHA'ları kullanabileceklerini gösterdiler ve bu da askeri ve sivil tesislere yönelik çoğalan tehdidi ele almayı giderek daha önemli hale getirdi." dedi.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 61
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlının torunları mükemmeli başaracak...inşaAllah..
    Cevapla
  • Temel 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah daha da güzel işlere imza atarız
    Cevapla
  • Taner 2 yıl önce Şikayet Et
    Çarşı karıştığı zaman yedi saniyeniz var Elhamdülillah, yarışmacı arkadaşlara duyurulur
    Cevapla
  • Fahrettin YAZICI 2 yıl önce Şikayet Et
    Farklı gizli güç ve silahlarımızın olduğuna inanıyorum. Ayrıca tüm bu silahların bir de karmaşık proğram tarafı vardır. Silah aynı silah, kılıç aynı kılıç FAKAT herkes aynı başarı ile kullanamaz !!! Bir de rahmetli Özdemir BAYRAKTAR'IN roket ucuna yazdığı 8/17 ye bakın: 8.surenin 17. Ayet-i kerimesini okuyunuz. Allah CC buyuruyor: "Ey Resul üm, sen atmadın biz attık. Sen vurmadın biz vurduk..." Ve "Allah'ın galip ettiğini kimse mağlûp edemez..." buyuruyor.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    LA GALiBE İLLALLAH
    Cevapla
  • Jet 2 yıl önce Şikayet Et
    Jet motoru yaptigimiz gün, hersey cok daha farkli olacaktir.
    Cevapla
  • ben 2 yıl önce Şikayet Et
    kardeş jet motoru yaptık. füzelerimizde kullanılıyor. tamamen yerli ve milli. uçaklar için olanına çalışılıyor.MMU larda kullanılacak. inan önemli olan ilk motoru yapabilmekti yaptık çok şükür. artık gerisi gelir. 100 sene yatınca bu işler öyle birden olmuyor.tabi "bize kim saldıracak" diyenler başa geçmezse.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!