BAE'de cuma-cumartesi olan haftasonu tatili değişiyor

Haftasonu tatilini cuma-cumartesi olarak uygulayan Birleşik Arap Emirlikleri, 2022'den itibaren haftalık çalışma ve tatil günleriyle ilgili değişikliğe gidiyor.

BAE'de cuma-cumartesi olan haftasonu tatili değişiyor
BAE'de cuma-cumartesi olan haftasonu tatili değişiyor
GİRİŞ 07.12.2021 15:17 GÜNCELLEME 07.12.2021 15:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), cuma-cumartesi olan haftasonu tatilini değiştiriyor. Gelecek yıldan itibaren 4.5 günlük çalışma haftasına geçecek BAE'de artık cumartesi ve pazar günlerinin tamamı haftasonu tatili haline gelecek.
Devlet haber ajansı WAM, 1 Ocak 2022 itibariyle federal hükümet kurumlarının cuma öğle başlayan yeni haftasonu tatili uygulamasına geçeceğini duyurdu.

CUMARTESİ-PAZAR HAFTASONU TATİLİ YAPAN ÜLKELERE AYAK UYDURMAK İÇİN

Komşu Suudi Arabistan ile artan ekonomik rekabete giren BAE, bölgenin ticaret ve turizm merkezi olarak ekonomisini yabancı yatırım ve yetenekler için daha çekici hale getirmek için attığı adımlar kapsamında bu kararı aldı.

Hükümetten yapılan açıklamada, bu değişikliğin, 'cumartesi-pazar haftasonu tatili yapan ülkelerle sorunsuz finansal, ticari ve ekonomik işlemler sağlayacağı ve binlerce BAE merkezli ve çok uluslu şirket için daha güçlü uluslararası iş bağlantılarını ve fırsatlarını kolaylaştıracağı' belirtildi.

CUMA NAMAZINDAN ÖNCE TATİLE GİRİLECEK

Kendisini 'İslam devleti' diye tanımlayan ülkelerde cuma tatil günü oluyor.

Devlet kurumlarının çalışma haftasının cuma namazından önce cuma öğle saatinde biteceği kaydedilen hükümet açıklamasında, uzatılan haftasonunun BAE'nin iş-yaşam dengesini artırma çabalarının bir parçası olduğu dile getirildi.

YASA DEĞİŞİKLİKLERİYLE YAŞAM TARZI SERBESTLİĞİ

Daha önce BAE, yetenekleri çekmenin ve elde tutmanın ve daha fazla işletmeyi mağaza kurmaya teşvik etmenin yolu olarak uzun süreli vize vermenin yanısıra evlilik öncesi birlikte yaşama, alkol ve medeni halle ilgili yasaları serbestleştirmişti.

YORUMLAR 5
  • halo tavşanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    darisi bize
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki müslüman ülkelerin tamamında Cuma günü tatil edilse veya Cuma namazından önce tatile çıkılacak olsa bile Türkiyede Cuma günü tatil olmaması için İslam karşıtı CHP elinden geleni yapar. Hatta Hafta tatili dünyada 3 güne çıksa bile CHP Cumartesi,Pazar tatiline 3.gün olarak Cumayı değilde Pazartesiyi ekleyelim der.)))))
    Cevapla
  • Cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Islamiyette tatil günü diye birşey yok cumada tatil olmaz. Sadece cuma namazı için kepenk kapatılır Hiristiyanlar pazar günü yahudiler cumartesi. Bizde yok. Calusmak esas elbette bos gunun olur veyahut dukkan kapattığın fakat cuma yuzunden değil
    Cevapla
  • orka 2 yıl önce Şikayet Et
    ne zekâ ama tatil olmazmış müslümanlara geberene kadar çalış hepimiz robotuz durmak yok zaten peygamber efendimiz zamanındada fabrikalar milli eğitim yada devlet daireleri vardı kurallar tatiller belirlensin sivri zekâ
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    aynını bizde yapmamız lazım millet cumaya gidemiyor. patronlara çalış çalış nereye kadar. 2,5 gün tatil olmalı nokta.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...