Şok iddia: Olası işgale karşı ABD, Ukrayna'dan tahliye için plan yaptı

ABD yönetiminin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda, Ukrayna'da bulunan Amerikan vatandaşları için tahliye planı yaptığı öne sürüldü.

Şok iddia: Olası işgale karşı ABD, Ukrayna'dan tahliye için plan yaptı
Şok iddia: Olası işgale karşı ABD, Ukrayna'dan tahliye için plan yaptı
GİRİŞ 07.12.2021 19:12 GÜNCELLEME 07.12.2021 20:20
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

CNN'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) liderliğinde şu anda bir tahliye planı hazırlanıyor ve Rus işgali durumunda Ukrayna'daki ABD vatandaşlarının olabildiğince hızlı tahliye edilmesi için seçenekler değerlendiriliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'yı işgal kararı alıp almadığının henüz bilinmediğini ifade eden kaynaklar, Rusya'nın şu anda sınır bölgesinde çok hızlı saldırıya geçecek mühimmat ve askere sahip olduğuna dikkati çekti.

Kaynaklar, şu anda tahliye gerektirecek bir durum olmadığını, yine de bu planların ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik tehdidini ne kadar ciddiye aldığını gösterdiğini belirtti.

BİDEN BUGÜN PUTİN İLE GÖRÜŞÜYOR

Öte yandan, Biden ve Rusya Devlet Başkanı Putin, bugün basına kapalı video konferans düzenliyor.

Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığması konusunun ana başlığı oluşturduğu görüşmede, Biden'ın, Putin'i işgale kalkışmaması ve bunun ekonomik sonuçları konusunda uyarması bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya hayatta işgal edemez. Kuru gürültü bu ama nedenini anlayamadım henüz şahsen. Arkasında bir oyun var ama
    Cevapla
  • hamo aga 2 yıl önce Şikayet Et
    batan gemiyi ilk fareler terkedermiş
    Cevapla
  • Rasim 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan da gördük muhteşem tahliye plânlarını.. Yağmur yağdımı makyajı akanlar gibi..
    Cevapla
  • .... 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Karabağ savaşında Ermenistanın yanında durmadı sessiz kaldı, şimdi Rusya'nın Ukraynayı işgalinde muhtemelen Türkiye sessiz kalacak.Bunun karşılığında da Türkiye, Suriye operasyonunu başlatacak, Rusya Ukrayna'nın işgal diyetini , Türkiye'ye, Suriye'de taviz vererek ödeyecek.Aksi durumda SİHA'lar ile birlikte savaş tecrübesi yüksek 10 bin kişilik ÖSO kuvveti Ukrayna'da askeri dengeleri tersine çevirebilir, daha da önemlisi cihatçı hareketleri Rus topraklarına taşıyabilir.Bu Rusya'nın en fazla çekineceği konudur.
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok canim tahliye yapmazlar 80 lerdeki 90 lardaki amerikan filmlerinde soylenen dur biz amerikaliyiz deyince dusmablarinin odu bkuna karisi dokunmuyorlardi ya burda da ruslara biz amerikalyiz derler ruslar kacar MESELA YANI
    Cevapla
  • Ey Türk gençliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesut mesut mahallenin akıllısı mesut. Aklın yok fikrin var misali çizgi filmini izledinmi sütünü içtinmi çişini yaptınmı. Uykusunda büyüsün tıpış tıpış büyüsün. Memleketimde ne zeki insanlar varya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı