Kaşıkçı’nın adı Washington'da Suudi elçiliğinin önündeki caddeye veriliyor

ABD'nin başkenti Washington'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği önündeki caddeye, 2018 yılında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ismi verilecek.

Kaşıkçı’nın adı Washington'da Suudi elçiliğinin önündeki caddeye veriliyor
Kaşıkçı’nın adı Washington'da Suudi elçiliğinin önündeki caddeye veriliyor
GİRİŞ 09.12.2021 22:06 GÜNCELLEME 09.12.2021 22:09

Washington Kent Konseyi, 2018'de cinayete kurban giden Washington Post Yazarı Cemal Kaşıkçı'nın anısına sunulan "Cemal Kaşıkçı Yolu Kanunu'nu" oy birliğiyle kabul etti.

Düzenlemeye göre, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliğinin bulunduğu New Hampshire Caddesi'ndeki bir bölümün ismi "Cemal Kaşıkçı Yolu" olarak değiştirilecek.

Yolun yeni tabelası gelecek ay düzenlenecek kamuya açık törenle takılacak.

Washington DC Kent Konseyi Üyesi Brooke Pinto, oylama sırasında yaptığı konuşmada, "Cemal Kaşıkçı Suudi Arabistan üzerinde parlayan ışık olarak biliniyordu. Bu isim değişikliği, DC halkının özgür ve bağımsız basına verdiği önemi göstermektedir" diyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'a yönelik eleştirileriyle bilinen ve Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürüldüğü ve cesedinin parçalandığı ortaya çıkmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap