ABD, yaptırımları denetlemek için BAE'ye heyet gönderiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'a yönelik yaptırımların uygulanıp uygulanmadığını incelemek amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) heyet gönderileceğini açıkladı.

ABD, yaptırımları denetlemek için BAE'ye heyet gönderiyor
ABD, yaptırımları denetlemek için BAE'ye heyet gönderiyor
GİRİŞ 10.12.2021 01:15 GÜNCELLEME 10.12.2021 01:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın brifinginde, İran'la tıkanan nükleer müzakerelerin yanı sıra İran yaptırımlarının BAE'deki durumuna ilişkin soruları yanıtladı.

Price, bazı BAE menşeli özel firmaların İran'dan aldıkları petrolü Çinli firmalara satarak yaptırımları deldikleri yönündeki haberlerle ilgili olarak süreci yakından takip ettiklerini söyledi.

ABD'li sözcü, "İran'la nükleer anlaşmaya ortak bir şekilde dönene kadar yaptırımlarla ilgili durum değişmeyecek. Bu bağlamda Hazine Bakanlığı yetkilisinin öncülüğündeki bir heyet BAE'ye giderek yaptırımlara uyulup uyulmadığını ele alacak." dedi.

Konunun sadece BAE'li bazı özel firmalarla ilgili olduğunu ve BAE yönetimiyle ilgili olmadığını dile getiren Price, heyete Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) Direktörü Andrea Gacki'nin başkanlık edeceğini ve Hazine Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin heyette yer alacağını belirtti.

Price, İran'ın nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmesi yönündeki çağrısını yineleyerek, ABD'nin bölgedeki müttefikleriyle birlikte diğer tüm seçenekleri değerlendirdiğini ancak önceliklerinin diplomasi yolu olduğunu vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bae heyet göndermek yetersiz her alanda arastirilmall bae haindir abd yede ihanet etmistir bae arkadan vurmayi iyi bilir bae demokrasi getirilmeli suudi arabistana misira demokrasi getirilmeli
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD kontrol için değil ceza kesmeye geliyor zannımca
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?