TASS: Türkiye 'Bayraktarlar' ile zamanın ruhunu yakaladı

Rus haber ajansı TASS'ta yer alan analizde, Türkiye'nin yaptığı hamleler ve özellikle silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2'den övgüyle bahsedildi.

TASS: Türkiye 'Bayraktarlar' ile zamanın ruhunu yakaladı
TASS: Türkiye 'Bayraktarlar' ile zamanın ruhunu yakaladı
GİRİŞ 10.12.2021 03:24 GÜNCELLEME 10.12.2021 05:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rus haber ajansı TASS'ta yayınlanan analizde Bayraktar TB2 SİHA'lardan övgüyle bahsedildi. Analizde, "2021'in Türkiye örneğindeki çalışmalar, bu teknolojinin artık öncü bir rol oynayabileceğini gösterdi. Ankara, "Bayraktarları" ile zamanın ruhunu yakaladı ve dünyaya yüksek sesle anlattı" ifadeleri yer aldı.

BAYRAKTARLAR ANA KARAKTERLER OLDU

Karabağ'daki savaşın öneminden bahsedilen analizde, "Karabağ'daki savaş, Türkiye'nin dünyaya artık insansız hava araçlarının, kendi araçlarının, muharebelerin gidişatına karar verdiğini ve özerklik ve görünüşte savaşlara katılmama döneminin kesinlikle geldiğini dünyaya açıklamak için mükemmel bir PR haline geldi. Ankara bunu dünya kamuoyuna aktarmayı başardı. Politikacılar ve uzmanlar, artık üçüncü bir tarafın çatışmaya doğrudan karışmadan bir katılımcıya etkin bir şekilde yardım edebileceğini tartışmaya başladılar. Böylece Karabağ'daki "Bayraktarlar" ana karakterler oldu" ifadeleri kullanıldı.

OYUNUN KURALLARINI DEĞİŞTİRDİ

Ukrayna'nın da Bayraktar TB2 SİHA'lar'dan satın aldığı belirtilirken, "Ekim ayında Ukrayna, çatışma bölgesinde Bayraktarları kullandı. Moskova ve Kiev arasındaki artan gerilim bağlamında, bu emsal önemlidir. Daha önce, Ukrayna'ya Türk insansız hava araçları tedariki için bir sözleşme konusu aktif olarak tartışılmaya başladığında, Rusya Federasyonu buna sert tepki vererek Ankara'yı çatışma bölgesindeki durumu etkilemeye çalışmakla suçladı. Ancak Türkiye, bunun sadece bir iş olduğunu ve onu satın almak isteyen herkese malını satacağını kategorik olarak belirtti. Bloomberg'e göre 2019'dan bu yana Kiev, Türkiye'den onlarca drone aldı ve yenilerini kabul etmeye hazırlanıyor. "Bayraktarlar" o kadar gündem oldu ki, Japon asıllı Amerikalı siyaset bilimci Francis Fukuyama, "Ukrayna'daki Türk insansız hava araçlarının durumunu yorumlayarak, orada oyunun kurallarını değiştirebileceklerini kaydetti" ifadeleri yer aldı.

Fukuyama: Rusya Türk SİHA'larına kafayı taktıFukuyama: Rusya Türk SİHA'larına kafayı taktı

Orta Asya hakkında yapılan değerlendirmede, Orta Asya ve Kafkaslar'ın öneminden bahsedilerek  analizde şunlar yazıldı; "Kafkaslar ve Orta Asya, "ortak" kelimesiyle otomatik olarak Türkiye bayrağını kafalarına taktığında, Türkiye'yi ne yaptırım ne de tehdit olmadan bölgeden çıkmaya zorlamak imkansız hale gelecek"

Ankara'nın, dış politika stratejilerini oluştururken insani bileşenleri asla unutmadığı belirtilen analizde, "Orta Asya ülkelerinde imam hatip dahil düzinelerce Türk okulu, lisesi ve koleji açtılar. New York'un ortasına 170 metrelik gökdelen diktiler." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • Hudaibia 2 yıl önce Şikayet Et
    Rahmet-i İlahiyeden ümit kesilmez. Çünkü Cenab-ı Hak bin seneden beri Kur'an'ın hizmetinde istihdam ettiği ve ona bayraktar tayin ettiği bu vatandaşların muhteşem ordusunu ve muazzam cemaatini, muvakkat arızalarla inşâallah perişan etmez. Yine o nuru ışıklandırır ve vazifesini idame ettirir. Kılıncını ayağına vurdurmaz, düşmanına vurdurur, Kur'ana hizmetkar eder, ağlayan alem-i islamı güldürür.
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 2 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun bunu yaparsa Türkiye yapar reis yapar
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun
    Cevapla
  • Taban 2 yıl önce Şikayet Et
    Savunma Sanayiinde ve Dış Politika da iyiyiz dar gelirlinin sorunlarının çözümü noktasında zayıf kalıyoruz.
    Cevapla
  • Cesur AdAm 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsunn DURMAK YOK YOLA DEVAM Herşeyde bir HAYIR VARDIR, 1 dolar 1980=76 tl, 1990=2600 tl 2021=1 500 000 Sonuç 20 yıl AKP iktidara gelmeden (1980)önce dolar 86 TL den 10 değil - 20 değil - 60 değil - 100 değil 500 değil - 1000 değil, - 10 000 değil - 100 000 değil 1 milyon değil - 1 500 000 küsür tl olmuş. Şu an 20 -30 -50 olsa ne olur? BİZ İNADINA hayalet ucağımızı, Uçak gemimizi, füzelerimizi, Arabamızı bu defa ALLAH CC izniyle YAPACAĞIZ. bize bir 100 yıl daha saman patatez soğan üretiremeyecekler. bu ülkeyi yaşanmaz hale getiren içimizdeki Türk olup DOLAR BATI HAYRANI OLANLAR isteyen DOLARIN PEŞİNNDEN GİTSİN (Bir kısmı gitti zaten) Bizde VATAN SEVGİSİ VAR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu