Kanada'da müslüman öğretmen hakkında skandal karar

Kanada’nın Quebec eyaletinde Müslüman bir ilkokul öğretmeninin işine, başörtüsü taktığı gerekçesiyle son verildi.

Kanada'da müslüman öğretmen hakkında skandal karar
Kanada'da müslüman öğretmen hakkında skandal karar
GİRİŞ 10.12.2021 09:02 GÜNCELLEME 10.12.2021 10:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kanada'nın en büyük özel televizyon ağı CTV’de yer alan habere göre, Chelsea İlköğretim Okulunda ismi açıklanmayan Müslüman öğretmen, başörtüsü taktığı için önce sınıftan daha sonra da okuldan çıkarıldı.

Batı Quebec Halk Okulları Kurulu’ndan yapılan açıklamada, Müslüman öğretmeninin, kamu çalışanlarının dini semboller takmasını yasaklayan Quebec eyalet yasası nedeniyle sınıftan çıkarıldığı ve görevden alındığı belirtildi.

Batı Quebec Halk Okulları Kurulu Başkanı Wayne Daly, söz konusu yasanın temel insan haklarına karşı olduğunu hükümete bildirdiklerini ancak yasanın gereğini yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Kanada’nın Quebec eyaletinde hükümet, 21 Haziran 2019'da yürürlüğe koyduğu Bill-21 sayılı yasa ile kamu sektörü çalışanlarının işteyken başörtüsü, haç, kipa veya türban gibi dini içerikli semboller takmasını yasaklamıştı.

YORUMLAR 2
  • Çiçek 2 yıl önce Şikayet Et
    İnanca SAYGI NERDE HANİ İNSAN HAKLARI YALANCI SAHTEKAR GÜVENİLMEZ AVRUPA BİRLİGİNE Girilmesi bunun için diyorum her sözleri bence güven vermiyor bizden uzak olsunlar Allah ın izniyle inşallah Amin içimizdeki imansız hainlerde düşmanlarda bizden uzak olsun Allah ın izniyle inşallah Amin cezalarını da Allah tan bulsunlar hain imansız kötü niyetliler inşallah Amin Amin Amin
    Cevapla
  • alp 2 yıl önce Şikayet Et
    kızılderili öldürüp insanlara zulmediyorsunuz er geç helak olacaksınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar