Tunus için birçok ülke ortak yazılı açıklama yayınladı

ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin yer aldığı ortak yazılı açıklamada, Tunus halkının şeffaf ve demokratik yönetim arayışlarına destek verildiği belirtildi.

Tunus için birçok ülke ortak yazılı açıklama yayınladı
Tunus için birçok ülke ortak yazılı açıklama yayınladı
GİRİŞ 11.12.2021 09:56 GÜNCELLEME 11.12.2021 09:56

ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, Japonya, İtalya ve Kanada'nın Tunus büyükelçileri ile ülkede bulunan AB heyeti tarafından ortak yazılı açıklama yapıldı.

SOSYAL VE EKONOMİK İSTİKRAR VURGULANDI

yapılan ortak yazılı açıklamada, Tunus halkının demokratik ve şeffaf yönetim arayışlarını desteklediklerine işaret edildi.

Halkın ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması için sosyal ve ekonomik istikrarın önemli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, ülkedeki ekonomik ve mali durum için atılacak gerekli adımları desteklemeye hazır oldukları ifade edildi.

Açıklamada, Tunus'ta seçimlerle belirlenen Meclis de dahil olmak üzere demokratik kurumların çalışmalarına hızlıca dönüş yapması için bir zaman sınırının belirlenmesinin gerekliliğine vurgu yapıldı.

TUNUS'TA NE OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Kays Said, 25 Temmuz'da Meclisin çalışmalarını dondurması ve başbakanı azletmesinin ardından 22 Eylül'de de bazı yeni kararnameler yayınlamıştı.

Bu kararnamelerle cumhurbaşkanının yasama ve yürütme yetkisi genişletilmiş, ayrıca yasa tekliflerinin Anayasa'ya uygunluğunu denetleyen geçici komisyon da feshedilmişti.

Said'in aldığı tüm bu kararlar ülkede bir tür "istisnai durum" oluşmasına yol açmıştı.

Ülkedeki krizden çıkmak için birçok siyasi ve sivil toplum kuruluşu geniş kapsamlı ulusal diyalog çağrısı yapıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak