Haaretz: İsrail, İran'a iki saldırı düzenledi

İsrail'in, geçen haziran ve eylül aylarında İran'a iki saldırı düzenlediği ve öncesinde Washington yönetimini bilgilendirdiği iddia edildi.

Haaretz: İsrail, İran'a iki saldırı düzenledi
Haaretz: İsrail, İran'a iki saldırı düzenledi
GİRİŞ 12.12.2021 03:18 GÜNCELLEME 12.12.2021 03:20
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İsrail merkezli Haaretz gazetesinin ABD'li kaynaklara dayandırdığı haberde, İsrail,'in geçen haziran ayında uranyumu zenginleştiren bir santrifüj tesisi ile eylül ayında İran Devrim Muhafızlarına bağlı bir füze üssüne saldırı düzenlediği ileri sürüldü.

Tel Aviv yönetiminin söz konusu saldırılar öncesinde ABD'yi son gelişmelerden haberdar ettiği kaydedilen haberde, saldırıların İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştiği bilgisine yer verildi.

Haberde ayrıca, ABD yönetiminin, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in, İran nükleer dosyası konusunda eski Başbakan Binyamin Netanyahu'dan daha şeffaf olduğu belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Bos yapmayin fuze atti niye kimse gormedi niye kimse olmedi bizde yedik
    Cevapla
  • Eray akalın 2 yıl önce Şikayet Et
    Bi arkadaş gerçeğe yakın yazmış ama iran hiç bir zaman amerikan dostu olmadı. 1970 yıllara yakın yillarda sovyetler kuzey irana girmişti.Amerika çıkarı için sovyetlere çekil ordan dedi.sovyetlerde çekildi.iran bu yüzden o yillar mecbur amerikaya yaklasacakti.bugun birilerinin yaptığı gibi.o yıllar amerika sovyetlerden biraz daha güçlüydü.bugun rusya amerikadan güçlüdür.ayrica iranin o yıllarda ki gibi amerikaya ihtiyacı kalmamistir
    Cevapla
  • Suat 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım İRAN şöyle vururuz böyle imha ederiz diye İsrail e dayılık yapıyorsunuz sesiniz çıkmıyor HAYIRDIR ama Irak’ta Suriye de Yemen’de on binlerce Müslüman ı katlettiniz ÇOK ALÇAK BİR ÜLKESİN iran
    Cevapla
  • eray akalin 2 yıl önce Şikayet Et
    Mantığa bakın.Iran ve israil bu sekilde bile danışıklı dövüş yapıyorsa ellerine ne geçiyor?Israil maddi kazanç sağlamadığı bi isten niye danisiklilik yapsın?Israil para mi aliyo bu danisikliliktan.veya iran da aliyo desen bu danisikliliktan hanı bugün iranın ekonomisi de kötüdür.Yani sonuç olarak hala danisiklilik düşünmek hem alakasiz bi şey hem bu alakasizlik normal davranış değildir.
    Cevapla
  • Ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Zira İran, 1979 yılında İmam Humeyni'nin önderliğinde gerçek bir Müslüman ülke haline geldi ve o zamandan beri İsrail ve ABD ile çatışma halinde. İran'ın önceki hükümeti Amerika Birleşik Devletleri'nin yakın bir dostuydu ve bu hükümetin tarihi yaklaşık 40 yıldır, bu yüzden onu daha fazla tarihle karşılaştırmayın. İran'ın bu 40 yılda İsrail ve ABD ile olan çatışmaları hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız, daha iyi araştırın sevgili dostum, yaşasın İslam dinini.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi