Son dakika haberi: Avrupa ülkesinden Türkiye'ye karşı skandal karar!

Son dakika haberi: İsveç Dışişleri Bakanı Linde ve beraberindekiler, YPG'li isimlerle görüştü. Linde, "İsveç, aktif partner olmaya devam ediyor" dedi. Örgüte maddi yardımın 2023 yılında 376 milyon dolara çıkarılması kararlaştırıldı.

Son dakika haberi: Avrupa ülkesinden Türkiye'ye karşı skandal karar!
Son dakika haberi: Avrupa ülkesinden Türkiye'ye karşı skandal karar!
GİRİŞ 13.12.2021 06:38 GÜNCELLEME 13.12.2021 09:38
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... ABD Dışişleri Bakanlığı heyetinin, eli kanlı terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile geçtiğimiz ay görüşmesinin ardından örgütle yeni bir temas gerçekleştirildi. YPG'ye ziyaret, bu kez İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'nin öncülüğünde yapıldı.

Linde ve beraberindekiler, sözde "Suriye Demokratik Meclisi" Eşbaşkanı İlham Ahmed ile bir araya geldi. Görüşmenin, ABD'nin zırhlı araçlarla donatılan ve askeri eğitim verilen YPG'ye yardımları sürdürdüğü bir dönemde yapılması dikkat çekti.

2023 YARDIMI 376 MİLYON DOLAR

İsveç'in, çocukları kaçıran terör örgütü YPG'ye şimdiye kadar 210 milyon dolarlık destek aktardığı belirtiliyor. Söz konusu miktarın, 2023 yılında 376 milyon dolara çıkarılması planlanıyor.

İsveçli Bakan, Twitter adresinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda, ülkesinin YPG ile ortak olmayı sürdürdüğü şeklinde ifadelere imza attı.

"AKTİF PARTNER OLMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Ann Linde, "Kuzeydoğu Suriye’deki durum hakkında İlham Ahmed ile samimi bir görüşme gerçekleştirdik. İsveç, aktif partner olmaya devam ediyor." diye yazdı.

ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç’in başkenti Stockholm’de, 2 Aralık'ta, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile görüşmüştü.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 28. Bakanlar Konseyi Toplantısı, AGİT Dönem Başkanı İsveç’in ev sahipliğinde başkent Stockholm’de düzenlenmişti. Toplantı için İsveç’te bulunan Çavuşoğlu, Ann Linde ile görüşmüştü.

Görüşmeye dair sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Güne AGİT Dönem Başkanı İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’yle görüşerek başladık. Afganistan ve Ukrayna dahil AGİT coğrafyasındaki gelişmeleri ele aldık” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 88
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Parayı veren tabiki Amerika. Her taraftan Türkiye'ye tuzak kuruyor. Ama onları da boşa çıkaracağız. Başlarına bomba olup yağacağız..
    Cevapla
  • Pöh E 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kuzeylilerin derdi müslüman karşıtlığı
    Cevapla
  • OSMAN SEZGİN 2 yıl önce Şikayet Et
    bence misilleme
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların çıkarı olmazsa 1 kuruş vermezler. Bunların bu bölgede ne işi var. Bu bakan araştırılsın yahudi olsa şaşmam.
    Cevapla
  • Evladıümmeh 2 yıl önce Şikayet Et
    Amaç siyonizme hizmet. Pkk da bunların maşası. Maalesef bizdeki bir kısım hacı teyze ve amcalar dahi ülkedeki garanti yüzde onluk pkk oyunun sebebidir. Bilmiyorlarki kişi sevdiğiyle haşrolur.
    Cevapla
  • Şaban 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya beşten büyüktür bunlar zamanında Osmanlı tokadı yiyen devletler ne mutlu Türk'üm diyene
    Cevapla
  • Muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Domuz derisinden post, Gavurdan dost olmaz.Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.Kimseden bir şey dilenmeden, kimseden yardım beklemeden, kendimize güvenip,gavur ve içerideki ortaklarını da yeneceğiz inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...