Gandi'nin gözlüğü satışa çıkıyor: Şaşırtan fiyat

Üzerinde Hindistan'ın tarihi lideri Gandhi'nin adının yazılı olduğu gözlük İngiltere'de satışa çıkıyor. Gandi'ye ait olduğu düşünülen özel eşya için 10.000 sterlin başlangıç fiyatı olarak belirlendi.

Gandi'nin gözlüğü satışa çıkıyor: Şaşırtan fiyat
Gandi'nin gözlüğü satışa çıkıyor: Şaşırtan fiyat
GİRİŞ 13.12.2021 12:50 GÜNCELLEME 13.12.2021 12:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bir zamanlar Mahatma Gandi'ye ait olduğu düşünülen gözlük çerçevesi için 10.000 sterlin istendi.

Aksam.com.tr'nin Daily Mail'den aktardığı habere göre, Mahatma Gandi'ye ait olduğu düşünülen ve 10 ayar altın kaplama çerçevelere isminin kazındığı gözlükler, açık artırmada 10.000 sterline satılacak.

Çerçevelerinde '1/20 10 MK Gandhi' gravürü görülen gözlüğün Hindistan'ın Ahmedabad kentinde küçük bir antika dükkanında satılık olarak bulundu.

10 ayar altın kaplama çerçeve, satıcının babası tarafından Hindistan'ın Gujarat eyaletinin Ahmedabad kentindeki küçük bir antika dükkanından satın alındı.

İddiaya göre, İngilizce okuyamayan Hintli antikacı onu 5.000 rupi veya 50 sterline sattı.

Gözlüğün, Peterborough, Cambridgeshire'dan müzayedeci William George'da satılacağı bildirildi.

Hindistan bağımsızlık lideri Gandi (1869-1948)'nin, zaman zaman gözlüklerini hediye olarak verdiği, ancak nadiren satışa çıktıkları biliniyor.

Geçen yıl piyasaya çıkan bir tanesi Bristol'de 260.000 sterline satılmıştı. Üstelik bir müzayede evinin posta kutusunda asılı olarak bulunmuştu.

YORUMLAR 3
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    biz de sahte gandininki belki bes lira eder gandi gandi diye bir hain cikip geldi bende o zaman ise yarar bir adam olacak diye dusuyor idim
    Cevapla
  • ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Müdür Kemal'in merceklerine para verecek şaşkın çıkar mı çıkar.Atanın nutkunun kopyala yapıştırını 2500 Tl ye alacak aklıevveller çıktı bu ülkede.
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hindistan halen Ingiltere tarafından sömürülüyor . Ingiliz ordusunda Hintli askerler var. Neden çünkü büyük britanya birleşik krallık yani ingiltere Hindistan'ı haraca , vergiye bağladı. İngiltere'nin geliri 2.845 trilyon dolar. Gelirinin yüzde 74 % hizmet geliri yani gasp hırsızlık,sömürü. Hindistan'a yazık ki ne yazık. Kahrolsun UK zalim devleti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! CANLI
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti