Almanya'da 100 kişilik grup Türk camisine saldırdı: 11 gözaltı

Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı Eyüp Sultan Camii’ne 100 kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Camiye sert cisimlerle saldıran gruptan 11 kişi gözaltına alındı

Almanya'da 100 kişilik grup Türk camisine saldırdı: 11 gözaltı
Almanya'da 100 kişilik grup Türk camisine saldırdı: 11 gözaltı
GİRİŞ 14.12.2021 11:55 GÜNCELLEME 14.12.2021 11:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Almanya Leipzig'de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı Eyüp Sultan Camii'ne İslamofobik saldırı düzenlendi. Sert cisimler atılarak camiye saldırdığı belirlenen 100 kişilik gruptaki 11 kişi gözaltına alındı.

YÜZLERİ MASKELİYDİ

Almanya’da dün akşam saatlerinde Leipzig kentinde aşırı solculardan oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Hermann-Liebmann Caddesi’ndeki Eyüp Sultan Camii’ne saldırdı. Sert cisimler atarak caminin camlarını kıran yüzleri maskeli göstericiler, çevredeki araçlara da zarar verdi.

ÇÖP KONTEYNERLERİNİ ATEŞE VERDİLER

Leipzig polisi tarafından yapılan açıklamada, saldırıyla bağlantılı 11 kişinin gözaltına alındığı ve soruşturmanın devam ettiğini belirtildi. Leipzig kentinde gösterilerine devam eden aşırı solcular, Volkmarsdorf semtindeki Eisenbahn Caddesi’nde çöp konteynerlerini ateşe verip, havai fişeklerle araçları kundaklamaya çalıştı.

YORUMLAR 5
  • memo can 2 yıl önce Şikayet Et
    yarin hepsi serbest. almanya Islama bir faydasi mi var. nice saldirilar var hayr 11 kisi yakalanmis.pkkya rahat yürüsüne izin veren cadir kurup öcalanin propagandasini yapmasina izin veriyor. bakalim ne olacak?
    Cevapla
  • NOKTA 2 yıl önce Şikayet Et
    herkes bizmi önüne geleni alın içeri
    Cevapla
  • merrt 2 yıl önce Şikayet Et
    ayni olayi bir yahudi kilisesine(synagogē) yapmis olsalardi yollarin kjapatip hepsini yakalarlardi ve en agir cezalari verirlerdi bize gelince dingili solluyorlar pis kafirler amma Allahimiz birgün bunlarin hepsini hüsranlara ugartacagindan cooook emeinim cooook !!!!
    Cevapla
  • solcu faşist 2 yıl önce Şikayet Et
    almanın solcusu bile faşist. sağcısı katleder solcusu azınlığa saldırır. ne dandik bir millet bunlar ya. bir merkel de iş vardı. almanyanın ve fransanın geleceği karanlık
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ırkçıların aşırıcılarında kiliseleri kapansın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu