Irak'ta 5 milyon yetim çocuk var

Irak İnsan Hakları Yüksek Komisyonu'nun yeni raporunda yayınlanan verilere göre 41,5 milyon nüfuslu Irak'ta 5 milyon yetim çocuk yaşıyor.

Irak'ta 5 milyon yetim çocuk var
Irak'ta 5 milyon yetim çocuk var
GİRİŞ 16.12.2021 10:17 GÜNCELLEME 16.12.2021 10:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Irak İnsan Hakları Yüksek Komisyonu'nun yeni raporunda yayınlanan verilere göre 41,5 milyon nüfuslu Irak'ta 5 milyon yetim çocuk bulunuyor.

Bu orana, dünyadaki tüm yetim çocukların yaklaşık %5'inin Irak'ta olduğu anlamına geliyor.

Raporda yetimlerden ayrı olarak Irak'ta çocuk sayılan yaşta (0-18 yaş) 5 milyon kişinin de ağır yoksulluk sınırının altında yaşadığı belirtiliyor. Irak'ta yoksulluk sınırı oldukça düşük gelir seviyesinde. Bu da, söz konusu 5 milyon çocuğun diğer ülkelerin standartlarına göre normal değil ileri derecede yoksul olması sonucunu doğuruyor.

Raporda çocuk işçilere değinilen kısımda, Irak'ta 1 milyon çocuğun kötü şartlarda ve güvencesiz olarak çalıştığı belirtiliyor. Bu çocuklardan 45 bini ise, ailelerinin IŞİD mensubu olduğu iddiasıyla kendilerine kimlik verilmeyenlerden oluşuyor. Bu kimliksiz çocukların çalışma ve yaşam şartlarının daha da kötü durumda olduğu vurgulanıyor.

Mart 2003'te başlayan ABD'nin Irak işgaliyle başlayan savaş ve kriz ortamının, Irak'taki yetim çocuk meselesinin ana nedeni olduğunun altı çiziliyor.

KAYNAK: MEPA NEWS
YORUMLAR 3
  • Türk Müslümanlar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbi Amerika İsrail eli kanlı canilerin TC kimliği taşıyan taşeronlarina imkân fırsat verme
    Cevapla
  • Demir Ersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Saddam Irak halkını katıl ediyor diyenler 5 milyon çocuğun ailesini katıl edenlerdir bunların çoğunluğu özellikle Sünniler dir sırf Sünni oldukları için haşti şabi katillerin ce katıl edilmişlerdir
    Cevapla
  • Yorgun 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah Saddam ah gavurun bastığı toprak ta ot bitmez vesselam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin tüm ticareti durdurması, İsrail basınını çıldırttı!
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler