Bir Arap ülkesi daha Türkiye ile normalleşmek istiyor

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan önemli anlaşmaların ardından bazı Arap ülkelerinden dikkat çeken adımlar geliyor.

Bir Arap ülkesi daha Türkiye ile normalleşmek istiyor
Bir Arap ülkesi daha Türkiye ile normalleşmek istiyor
GİRİŞ 16.12.2021 14:27 GÜNCELLEME 16.12.2021 14:28
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Son olarak Arap ülkesi Bahreyn'den sonra bir ülkeden daha flaş bir adım geldi.

The Wall Street Journal gazetesi Orta Doğu’daki gelişmelere yer verilen bir analizde, Katar’ın Suudi Arabistan ve Türkiye arasında bir görüşme gerçekleşmesi için arabuluculuk yaptığı iddiasına yer verdi.

Katar ve Türkiye anlaştı! Güvenliği Türk polisi sağlayacakKatar ve Türkiye anlaştı! Güvenliği Türk polisi sağlayacak

Türkiye-Körfez ilişkileri nereye varacak: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail yanıtı!Türkiye-Körfez ilişkileri nereye varacak: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail yanıtı!

ABD’nin odağını bölgeden çekmesi endişeleriyle Ortadoğu’da değişen jeopolitik dengeleri inceleyen bir analiz kaleme aldı. “İran korkusuyla, ABD’nin küçülen rolü Ortadoğu rakiplerini birlikte olmaya itiyor“ başlıklı analizde, son yaşanan gelişmeler ve ziyaretler mercek altına alındı.

Gazeteye konuşan kaynaklar, jeopolitik dengelerin değiştiği atmosferde, Katar’ın Suudi Arabistan ve Türkiye arasında bir görüşme için arabuluculuk yaptığını söyledi. Katar yetkililerinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Doha’da bir araya gelmesine yönelik çalışmalarının uygun zaman ve yer belirlenememesi gerekçesiyle başarısız olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de meydana gelen bazı felaketlerin ardından Suudi Arabistan Kralı Selman'dan başsağlığı mesajları gelmişti.

Haberde, Erdoğan ve Selman’ın görüşmesinin iki ülke arasında başta Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi olmak üzere çeşitli problemlerini geride bırakmak için bir şans olacağı belirtildi.

YORUMLAR 78
  • Vatan millet sakarya 2 yıl önce Şikayet Et
    Var bu işte bir iş Türkiye ne vadetti acaba bunlara bu araplar çıkarsız iş yapmaz
    Cevapla
  • Beyhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ulke cikarsiz bir is yapiyorda kardasiyin bile cikari yoksa senden selam vermez bilesin
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Hastaluķ sonrasi yüksek enflasyon kabusu malesef yaşanıyor her yer böyle iste bu zamanda cesur riskli ama dogrudan iliskiler önemlidir araplar yada baska ülkeler ticaret arttırılması gerek..
    Cevapla
  • Ülkem 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi körfez yönetimi normalleşme istiyor ülkem türkiye o kadar dolara karşı alım gücü olarak fakirleştiki tarihte hiç görülmemiş bir şekilde Türk lirası değer kaybediyor ülke dış sermayeye karşı okadar korumasız ki bunu körfezin dolar baronları görüyor nasıl olurda bedavaya yakın türkiyeden ne alabiliririz peşindeler bu körfez yönetimine güvenilmez başka birşey yok hepsi bu .
    Cevapla
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardesim bu ticaret deli satarsa akıllı alır adam kendi malını satmıyor ki devletin malıni satıyor
    Cevapla
  • Güngör E 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi dost değil leş kargaları . Bizimki'de gitmiş dilenmeye
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    70li 80 li 90lı yılları yaşamadığınız ne kadar belli.Hiç bi kadar düşmemişmiş.Son 20 yilda dolar sadece 4 kat arttı.Bu manüplasyonu görmüyorsanız artık ne diyelim.Bu ay bütçe 32 milyar fazla verdi.Üretim devam ediyor ihracat oranları artıyor.Faiz düşüyor.Ortada doları yükseltecek hiç bir ekonomik veri yok.Ama aç gözlümüz çok.InşAllah o dolar istifleyenleri n elinde patlasın
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    araplarda dolar ganimet ulkemize çekelim. adamlar İngiliz futbol takımı satın alıyor. .ama bizde bu dolarları ülke ekonomisine kazandiralim...ağır sanayiye önem verelim. bir cıvata bile dışardan alınıyor. .sen yap arabanı sen yap elektronik eşyanı marka ol..kumaş bile yapamıyoruz. yada hammaddesini dışarıdan alıyoruz. olmaz böyle ...demek istedigim parayı denetle. üretimi denetle. ihracatı denetle kime satcan Yahudi piyasaya el koydu. adamlar senin ger şeyini satın alıyor. ..sende git yahudinin fabrikasını satın al. dolarlar heba olmasın. .yakında her şeyimizi satın alacaklar. Tl eriyor. ..manipülasyon var ama bu kadar değil. gerisi dış sermaye seni bitiriyor. .
    Cevapla
  • adem balci 2 yıl önce Şikayet Et
    hamdolsun dolar yokken yine aç kkalmadik yeterki bir olalim beraber olalim o musvetlere eyilmeyelim herşey düzelir ama aramiza nifak sokarlarsa bizde bunlara alet olursak işte ozaman istedikleri olur hayirli akşamlar
    Cevapla
  • Sevgi 2 yıl önce Şikayet Et
    Arablar gelmiyor siz arablara gidiyor ve bizim güzelim vatanımızi parsel parsel satıyorsunuz beyninizimi yediniz gözünüz kulagınızi nereye koydunuz ALLAH Zızin gibileri cehennemde yaksın arab yok arab görünen amarika avrupa asil ermeni kani olan pkk var baktilar olmuyor simdide arablarla bize geliyorlar su bir gercek türkün türkden baska dostu olmaz ayidanda post olmaz ekonami sifir herkes okadar lükse daldıki vatani talan ettiler olanda fakir fukaraya oldu
    Cevapla
  • Tuncay kes 2 yıl önce Şikayet Et
    Fiatla İtalya tofasla Yahudi koç hacı şakirle İsrail yıllardır sömürdü laf yokdu iş Arap olunca zıpladın iz
    Cevapla
  • Fatihan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen gidip Almanya'da 60 senedir yaşayabiliyorsun, Orada ev bark alıp iş kurabiliyorsun, belediye başkanı seçilebiyorsun, parlamentoya girebiliyorsun, Usa'da İngiltere de Avrupada mal mülk sahibi olabiliyorsun, Yahudisi Hıristiyanı da gelip Türkiye de özellikle Akdeniz kıyılarında mal mülk alabiliyor, sıkıntı yok eleştiren yok, Neden İslam ülkeleri ile özellikle Araplar ile yapılan iş birliğinden rahatsız oluyorsunuz, haberin konusunda rahatsız olan Usa ve Yahudi medyası gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?