Almanya'da yoksulluk rekor seviyede: 13 milyon kişi ortalama gelirin altında

Son dönemlerde yoksulluk oranının giderek arttığı Almanya'da yapılan araştırmaya göre bu oran koronavirüs salgınıyla birlikte rekor seviyeye ulaştı. Verileri göre, ülkede 13,4 milyon kişi yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

Almanya'da yoksulluk rekor seviyede: 13 milyon kişi ortalama gelirin altında
Almanya'da yoksulluk rekor seviyede: 13 milyon kişi ortalama gelirin altında
GİRİŞ 17.12.2021 10:44 GÜNCELLEME 17.12.2021 12:03
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Almanya'da "Pandemide Yoksulluk” başlıklı rapora göre, Kovid-19 krizi Almanya'daki yoksulluk oranını yeni bir rekora taşıdı. Rapora göre nüfusun yüzde 16'sı yoksul olarak kabul ediliyor ve bu oranın tekabül ettiği 13.4 milyon kişi yoksullar arasında sayılıyor. Ülkede, ortalama gelirin yüzde 60'ından daha azına sahip olan herkes yoksul olarak kabul ediliyor. Bu rakam; konut yardımı, çocuk yardımı, çocuk parası, diğer transfer ödemeleri veya diğer yardımlar dahil olmak üzere hanenin tüm net geliridir.

Yetkililere göre; yoksulluk oranının 2019'a oranla "sadece" 0,2 puan artması, federal ve eyalet hükümetleri tarafından hızla alınan destek önlemlerinin etkisini gösterdiğinin bir göstergesi. Ayrıca yetkililer, özellikle kısa çalışma ödeneği ve işsizlik parasının, bu kriz sırasında "pek çok insanı gelir yoksulluğuna düşmekten kurtardığını" belirtiyor.

"ÜZÜCÜ BİR REKOR"

Parittischer Wohlfahrtsverband Genel Müdürü Ulrich Schneider, “Bu yeni ve üzücü bir rekor. Mevcut veriler, son birkaç yılın resmiyle örtüşüyor. 2020’de de kırılmamış gibi görünen sabit bir eğilim fark edilebilir. 2006’da bu oran yüzde 14,0 olarak kaydedilmişti” ifadelerini kullandı.

Bu rakam işsizlerde yüzde 52’ye kadar yükselirken, tek başına yaşayanların yüzde 40,5'inin yoksulluk sınırının altında yaşadıkları belirtildi. Ülkede, göçmenlerin yüzde 27,9’u ve Alman vatandaşı olmayanların 35,8’i ise yoksul olarak kabul ediliyor.

YORUMLAR 21
  • Dadas 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir de Amerikayi yayınlayin da sefaletin hasini görsünler
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve koyunlarına göre ise sadece biz de sıkıntı var sadece biz de fakir var.
    Cevapla
  • Tahir 2 yıl önce Şikayet Et
    yalan
    Cevapla
  • berlinli genc 2 yıl önce Şikayet Et
    herkeze iyi cumalar burasi sosyal ulke kimse kanunen sokakta kalmaz.alkolikler uyusturucu kullananlar onlar sosyal yurtlara gitmiyorlar. ramazanda biz yemek dagitiyoruz cagriyoruz gelin doktor temizlik her sey yok gelmiyorlar.evet burdada fakir var ama kimse ac degil
    Cevapla
  • Hasi 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada ewsizler tren istasyonlarinda yatiyorlar cahil chp liler gelinde görün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı