Fransa’da 31 Aralık gecesi havai fişek gösterileri yasaklandı

Fransa Başbakanı Jean Castex, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında 31 Aralık gecesi konser ve havai fişek gösterisi yapılmasının yasaklandığını duyurdu.

Fransa’da 31 Aralık gecesi havai fişek gösterileri yasaklandı
Fransa’da 31 Aralık gecesi havai fişek gösterileri yasaklandı
GİRİŞ 17.12.2021 23:20 GÜNCELLEME 17.12.2021 23:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa Başbakanı Jean Castex, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında 31 Aralık gecesi konser ve havai fişek gösterisi yapılmasının yasaklandığını duyurarak, 9 Ağustos’ta yürürlüğe giren Covid-19 sağlık kartının aşı kartı uygulamasına dönüştürülmesinin planlandığını açıkladı.

Fransa’da Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yılbaşının yaklaşması ile yeni önlemler alındı. Başbakan Jean Castex Elysee Sarayı’nda düzenlenen Sağlık Savunma Konseyi’nin ardından düzenlediği basın toplantısında, salgında 5’inci dalganın Fransa’yı güçlü bir şekilde etkilediğini kaydederek, Delta'dan daha hızlı bulaşan Omicron mutasyonunun 2022 yılının başından itibaren baskın olacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

Castex, "aşılanmayanlara baskı yapmak" için Covid-19 sağlık kartının sadece aşı bilgilerini içeren bir karta dönüştürmek için 5 Ocak’ta meclise bir yasa teklifi vereceğini belirterek, "Birkaç milyon Fransız'ın aşı olmayı reddetmesinin bütün bir ülkenin hayatını tehlikeye atması ve bu krizin başlangıcından bu yana sorumluluk gösteren Fransızların büyük çoğunluğunun günlük yaşamını baltalaması kabul edilemez" dedi. Castex, 31 Aralık gecesi konser ve havai fişek gösterilerinin yapılmasının yasaklandığını belirterek, "Büyük partilerden, büyük toplantılardan kaçınalım" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • SİVASLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Haydi bizim laikler Fransa yı protesto edin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil