Pakistan Başbakanı İmran Han: Afganistan'ı desteklemek dini görev

Pakistan Başbakanı İmran Han, Afganistan'ı desteklemeyi dini görev olarak nitelendirerek, bu konuda İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Pakistan Başbakanı İmran Han: Afganistan'ı desteklemek dini görev
Pakistan Başbakanı İmran Han: Afganistan'ı desteklemek dini görev
GİRİŞ 19.12.2021 16:54 GÜNCELLEME 19.12.2021 16:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Han, İİT Dışişleri Bakanları Konseyi 17'nci Olağanüstü Toplantısı'nın açılış oturumunda yaptığı konuşmada, Afganistan'da kötüleşen sağlık ve eğitim sektörü ile insani duruma vurgu yaparak, bu ülkenin kaosa sürüklendiği uyarısında bulundu.

Han, Afganistan'a insani yardım ihtiyacının altını çizerek, dünya zamanında harekete geçmekte başarısız olursa bu ülkenin insanlığın neden olduğu en büyük felakete dönüşebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Taliban'a çağrı!Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Taliban'a çağrı!

Afganistan'ı desteklemeyi dini görev olarak nitelendiren Han, bu konuda İİT'ye büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

- TERÖR YAYILABİLİR UYARISI

Han, sınırlı kaynaklar sebebiyle Afgan hükümetinin teröre karşı koyamaması halinde diğer ülkelere terörün yayılma tehlikesinin bulunduğuna işaret ederek, bu ülkedeki DEAŞ varlığına işaret etti.

DEAŞ'ın uluslararası saldırılar gerçekleştirebileceğine dikkati çeken Han, terör örgütleriyle baş etmenin tek yolunun istikrarlı bir Afganistan'dan geçtiğini vurguladı.

Afganistan'a desteğin Taliban ile ilişkilendirilmemesi çağrısında bulunan Han, 40 milyon Afgan halkının düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.

- İİT'YE KEŞMİR VE FİLİSTİN ÇAĞRISI

Han, Taliban yönetiminin kapsayıcı hükümet kurması, insan haklarına ve kadın haklarına saygı göstermesinin uluslararası yardımların yolunu açacağını ifade ederek, uluslararası toplumdan da Afganistan'ın kültürel gelenekleri ve özellikle kızların eğitimi konusunda duyarlı olmasını talep etti.

Han, Afganistan'da ortaya çıkacak kaosun Pakistan'a daha fazla mülteci anlamına geleceğini belirterek, İİT’ye de Filistin ve Keşmir meseleleri konusunda bütüncül yanıt vermesi çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • İsmet YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    İmren Han Bey Efendi Görüs Önerisini ve Teklifini Destekliyorum Tez Bir Zamanda Havuz Oluşturup Bir An Önce Yardim Ulasmali Abd ve Nato Varken Daha Kötüydü Cekildiler Şimdi En Az Zülüm Yok İşkence Yok İşkalci Kapitalist Düzenin Eseri Nerde İşkal Varsa Hepsinin Sonucu Aynı
    Cevapla
  • Hasan Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan Katar ve Turkiye den baska Muslumanlara sahip cikan ulke yok .Diger lux ve zenginlik icinde yuzen Musluman ulkelerede Allah hidayet versin suur versin insAllah.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Talibanı terörist olarak görüp insanları katlediyor diyen ABD ordusu onlardan kat ve kat insan katletmiş ve kimse ses çıkaramamıştır. RTE hariç. Bütün planlarını bozdu tuzaklarını başlarına geçirdi dolar değil 20, 100 lira bile olsa yine ona canım kanım malım mülküm feda olsun.
    Cevapla
  • Mehmet Camurcu 2 yıl önce Şikayet Et
    dogru demis. afganki kardeslerimize islam aleminin sahip cikmasi gerekiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti