İsrail'den Filistinli ailenin evi ve arazisine tahliye ve el koyma kararı

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinli bir ailenin iki evi ile arazisi için tahliye ve el koyma kararı verildi.

İsrail'den Filistinli ailenin evi ve arazisine tahliye ve el koyma kararı
İsrail'den Filistinli ailenin evi ve arazisine tahliye ve el koyma kararı
GİRİŞ 20.12.2021 23:13 GÜNCELLEME 20.12.2021 23:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail makamlarının, Filistinli aileden bölgedeki iki evi tahliye etmelerini istediği ve bir arazilerine de el konulacağını bildirdiği kaydedildi.

İsrail'in Filistinli aileye tahliye için 25 Ocak'a kadar süre verdiği belirtilirken, kamu yararı ve okul inşası nedeniyle bu kararın alındığı gerekçe gösterildi.

El konulacak arazinin 6 dönüm olduğu, tahliye edilmesi istenen iki evde de çoğu çocuk 12 kişinin yaşadığı aktarıldı.

FİLİSTİNLİLERİN İSRAİL BÜROKRASİSİ VE HUKUK SİSTEMİYLE MÜCADELESİ

İsrail'in 1967 yılında Doğu Kudüs'ü işgal etmesiyle Tel Aviv yönetiminin tanımladığı belediye sınırı içinde kalan Filistinlilere kalıcı oturum verildi.

Bugün işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan yaklaşık 350 bin Filistinli kendi aralarında "Makdisi" diye isimlendiriliyor; kalıcı oturum statüsünde İsrail hukukuna tabiler, vergilendiriliyorlar ancak İsrail'de seçme ve seçilme hakkından yoksunlar.

İşgal altında yaşayan Filistinliler, kalıcı oturum statülerini kaybetmemek için İsrail bürokrasisi ve hukuk sistemiyle de mücadele ediyor.

İsrail, şehrin tamamında kontrolü elinde tuttuğu için şehrin demografik dengesinde Yahudilerin lehine politikalarını "yeni yerleşim alanları, inşaat izinleri, düşük faizli kredi imkanları" gibi teşviklerle sürdürüyor.

Bunun aksine şehrin doğusunda Filistinlilerin yaşadığı bölgelerdeyse İsrail'in yaptırımları hayatı zorlaştırıyor.

İsrailli insan hakları örgütü B'tselem'in raporuna göre, İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 2004'ten bugüne Filistinlilere ait 3 bin 780 binayı "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

YORUMLAR 1
  • Yörük 2 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun işgalci İsrail ve destekçileri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı