Hindistan ilk S-400'ünü Pencap'a konuşlandırdı: ABD sessiz!

Hindistan’ın Rusya yapımı ilk S-400 hava savunma füze sistemini Pencap eyaletine konuşlandırdığı duyuruldu. Türkiye'ye S-400 nedenyile yaptırım uygulayan ABD, müttefiki Hindistan'ın bu hamlesine sessiz kaldı.

Hindistan ilk S-400'ünü Pencap'a konuşlandırdı: ABD sessiz!
Hindistan ilk S-400'ünü Pencap'a konuşlandırdı: ABD sessiz!
GİRİŞ 21.12.2021 11:14 GÜNCELLEME 21.12.2021 11:17
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hindustan Times’ın haberine göre, Rusya ve Hindistan arasındaki hava savunma iş birliği kapsamında S-400 sistemlerinin ilk bataryalarının kurulumu gerçekleştirildi.

Hindistan Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamaya göre, S-400 bataryaları Hindistan’ın Pencap eyaletine konuşlandırıldı. Açıklamada, Rus yapımı füzelerin ülkenin hava savunma kapasitesini artıracağına işaret edildi.

"TEHDİTLERİN ÜSTESİNDEN GELEBİLİR"

Pencap eyaletine yerleştirilen S-400 hava savunma sisteminin, 400-250 kilometre aralığındaki savaş uçakları, balistik füze ve AWACS uçaklarını, orta menzilde 120 kilometre ve kısa menzilde 40 kilometrelik 4 farklı füze ile vurabilme kapasitesine sahip olduğu ifade ediliyor.

İsmi açıklanmayan bir yetkili, konuşlandırılan ilk sistemlerin hem Çin’den hem de Pakistan’dan gelebilecek hava tehditlerinin üstesinden gelebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

ABD SESSİZ KALDI

ABD'nin NATO müttefiki olan Türkiye'ye S-400 nedeniyle uyguladığı CAATSA yaptırımları, bir diğer müttefik olan Hindistan'a karşı uygulanmadı. Herhangi bir yaptırım uygulanmamasının yanı sıra Hindistan'ın S-400 alması karşısında sessizliğini koruyan ABD, sistemin Pencap'a kurulmasına da sessiz kaldı.

ANLAŞMA 2015'TE İMZALANMIŞTI

Dışişleri Sekreteri Harsh Vardhan Shringla, bu ay başında Rusya’nın hava savunma füze sistemlerinin teslimatına başladığını duyurmuştu.

İki ülke arasında 2015'te füze sistemlerini satın alma anlaşması imzalanmış ve 2018'de 4,5 milyar dolarlık anlaşma tamamlanmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçen haftalarda ABD'nin, Rusya ve Hindistan arasında S-400 hava savunma füze sistemleri alanındaki iş birliğini engellemeye çalıştığını belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    abd dünyanın en büyük terörist oluşumudur.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına dürüst olalım?ABD s-400 leri Türkiyenin kullanmasını neden istemiyor?Zira olası bi ABD müdahalesinde başarılı olamayacaklar sebep bu neden bu Allah bizimle beraber.
    Cevapla
  • Kahraman 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalılara güvenilmez ikiyüzlü davranıyor bu ülke onlara mutefik olmakla yanlış yapıyor ikiyüzlü bir mutefikten ne bekliyor bilirsiniz ki
    Cevapla
  • Müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    nato üyesi olunca ne oluyormuş yani s400 f35 i görmüyor mu?
    Cevapla
  • Yalçın 2 yıl önce Şikayet Et
    Hindistan NATO üyesi değil, o yüzden abd sessiz kalmış galiba
    Cevapla
  • Çepni. 2 yıl önce Şikayet Et
    Piton yılanı kendi kendini yiyeceksin. Allahuekber.
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler bi0rbirini ısırmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!