ABD'de büyük vurgun: En az 100 milyar dolar çalındı!

ABD Gizli Servisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle işlerini kaybeden kişi ve işletmelere yardım için kurulan destek programlarından, en az 100 milyar dolar çalındığını açıkladı.

GİRİŞ 22.12.2021 13:00 GÜNCELLEME 22.12.2021 13:00
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Salgınla ilgili dolandırıcılıkları araştırmakla görevli Gizli Servis Koordinatörü Roy Dotson, yaptığı açıklamada, Gizli Servis'in takip ettiği vakalar, ABD Çalışma Bakanlığı ve Küçük İşletme İdaresinden alınan veriler incelendiğinde, salgın yardımı kapsamında yapılan ödemelerde dolandırıcılık tespit edildiğini aktardı.

100 MİLYAR DOLAR ÇALINDI

Roy Dotson, 3,4 trilyon dolarlık salgın destek programları kapsamında yapılan ödemelerin yaklaşık yüzde 3’ünde usulsüzlükler yapıldığını söyledi.

Söz konusu yüzdenin büyük kısmını işsizlik maaşı ödemelerinin oluşturduğu belirtilirken ABD Çalışma Bakanlığı, yaklaşık 87 milyar dolarlık işsizlik yardımının uygunsuz şekilde ödenmiş olabileceğini ve önemli kısmının dolandırıcılık olarak değerlendirilebileceğini açıkladı.

Gizli Servisin işsizlik sigortası ve kredi dolandırıcılığı vakalarını araştırırken 1,2 milyar dolar paraya el koyduğu ve dolandırıcılıkla elde edilen 2,3 milyar dolarlık fonu iade ettiği belirtildi.

Salgın ödemelerindeki dolandırıcılıklara ilişkin 900’den fazla aktif soruşturmanın devam ettiği ve şu ana kadar 100 kişinin tutuklandığı aktarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • Velhasıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacak basar parayı dağıtır. Sonra da suudi arabistanın abd bankalarındaki paralarına çökerler. sistem bu.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ara kovitten dolayı Ortadoğu ve Afrika'dan çalamadılar, kendilerini soyuyorlar. Hırsızlık genlerinde var.
    Cevapla
  • KKTC kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Eeee... Hep bizden çalacak değiller ya .! Bir de siz varın tadına, çuvaldızı bir batırın kendinize, arkadan vurulmak böyle bir şeymiş demek ki ... Nasıl? İyi mi oluyor!
    Cevapla
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    At hırsızları yakalandı
    Cevapla
  • Bircihan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal ve babası fetö den bir yalan daha o paraları Erdoğan çaldı Türkiye de doları bur anda bu kadar nasıl aşağı indirdiler sanıyorsunuz abd kaybolan dolarlar Türkiye de bozduruldu dolar düştü :) kızın dan açıklama evet millet aç açlıktan dolar yiyorlar o kadar aç ki 18 liradan alan şimdi ağlıyor mideme oturdu diye :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi