Mossad'da üst düzey sızıntı: Bütün sırları sevgilisine anlattı!

İsrail'in istihbarat örgütü Mossad‘ın eski Başkanı Yossi Cohen'in adı gizli bilgi sızıntısı iddialarına karıştı. Cohen'in bir Arap liderinin doktoruyla sevgili olduğu ve MOSSAD'a ait sırları bu isime ifşa ettiği öne sürüldü.

Mossad'da üst düzey sızıntı: Bütün sırları sevgilisine anlattı!
Mossad'da üst düzey sızıntı: Bütün sırları sevgilisine anlattı!
GİRİŞ 22.12.2021 17:36 GÜNCELLEME 22.12.2021 17:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İsrail'in Kanal 13 televizyonunun haberinde, Cohen'in 2018 yılının son aylarında ilişki kurduğu evli bir hostese kocasının yanında "Mossad'ın gizli faaliyetlerini anlatarak övündüğü" aktarıldı.

Haberde açıklamalarına yer verilen hostesin eşi ve İsrail finans piyasalarının tanınan ismi Gazi Şeykir, "Cohen, Mossad'la ilgili konular dahil çok şeyler anlattı." dedi.

BÜTÜN SIRLARI ANLATTI

Cohen'in Mossad'ı yönetme üslubuna dair detayları kendisi ve eşine anlattığını iddia eden Şeykir, "O (Cohen) geveze biri, Mossad'ın ünlü bir Arap liderinin (isim vermedi) doktoruyla yakın temasta olduğunu bize anlattı." ifadelerini kullandı.

Şeykir, Cohen'in kendileri ile "Ben Mossad'a başkan olarak atandıktan sonra 10 gün içinde üst düzey 6 yetkiliyi çıkardım, çünkü sisteme samimiyetleri yoktu ve iyi değillerdi. Onlarla aynı görevde olduğum sırada beni en iyi arkadaşları olarak bilirlerdi ancak atandığımda hiç merhamet etmeden onları kovdum." şeklinde konuştuğunu söyledi.

COHEN'DEN GÜVENLİK SAVUNMASI

Haberde, Cohen'in "Güvenlik sırları ve açıklamamam gereken hiçbir şeyi ifşa etmedim." sözleriyle bahsi geçen iddialara yanıt verdiği belirtildi.

Eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 24 Mayıs’ta Cohen'in yerine Mossad'ın başkanlığına David Barnea’nın getirildiğini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Rus 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberden bişey anlamadım ama mossad böyle bir yanlış yapmaz, yaparsa da Rus ajanları ancak tesbit eder. Muhtemelen o doktor da Rus ajanıdır.
    Cevapla
  • koylu 2 yıl önce Şikayet Et
    muslumanlar da inaniverdi-zaten saftirlar.......devam edin....
    Cevapla
  • Alp Eren 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin?
    Cevapla
  • Sudi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu israillilerin 'hainlik ve ihanet' cibilliyetlerinde var!
    Cevapla
  • Hisar 2 yıl önce Şikayet Et
    Albirini vur ötekine
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    biz de casuzlari pkk chp israil icin calisir hainler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı