Almanya'dan "sokağa çıkma yasağı" açıklaması

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, koronavirüs salgının seyrine göre sokağa çıkma kısıtlamasının alınabilecek tedbirler arasında olduğunu ifade etti.

Almanya'dan "sokağa çıkma yasağı" açıklaması
Almanya'dan "sokağa çıkma yasağı" açıklaması
GİRİŞ 23.12.2021 08:18 GÜNCELLEME 23.12.2021 08:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 2021 yılının son kabine toplantısında Covid-19’un Omicron varyantına ve salgının seyrine göre alınacak tedbirleri ele aldı.

Olaf Scholz adına toplantıya dair açıklamalarda bulunan Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Scholz'un 7 Ocak'ta eyalet başbakanlarıyla gerçekleştireceği koronavirüs toplantısına kadar halkın yüzde 80'inin aşılanmış olmasını istediğini duyurdu.

Başbakan Scholz'un tatil döneminde herkesin sorumluluk içinde hareket etmesini istediğini aktaran Hebestreit, "Bununla birlikte Kasım ayında açıklanan 30 milyon hatırlatma dozu (üçüncü doz) hedefine yıl sonuna kadar ulaşmayı bekliyoruz" dedi.

Hebestreit, "Başbakan Olaf Scholz, salgının seyrine göre yeni önlemlerin alınacağını ve sokağa çıkma kısıtlamasının da uygulamalar arasında olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

83 milyondan fazla nüfuslu Almanya'da halkın yaklaşık yüzde 70.4'ü koronavirüse karşı tamamen aşılanırken, yüzde 32.6'sı ise hatırlatma dozu olarak bilinen 3. dozu yaptırdı.

YORUMLAR 4
  • Hastane calisina 2 yıl önce Şikayet Et
    Dusseldorf hastanesinde dezenfekte bolumunde calisiyoru,. Tum herkez 3.asiyi olduk tum herkez kol agrisi ve halsizlikten sikayetci. Anlamadigim tum operasyonler full gaz bu nasil salgin burdada saglik € ranti olmus ,trenler tramvaylar tika basa ölűm tavan yapti kisa ve oz
    Cevapla
  • vizontelleeee 2 yıl önce Şikayet Et
    hanı, iki aşıyı da olunca her şey daha iyi olacaktı?
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    demek ki aşı hikayeymiş...
    Cevapla
  • Nurettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Başımıza ne geliyorsa aşı karşıtı mikropların yüzünden geliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri