ABD'den Türkiye'de gözaltına alınan "diplomat" ile ilgili açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de bir Suriyeliye pasaportunu sattığı için gözaltına alınan ABD vatandaşının 'diplomat olmadığını' söyledi.

ABD'den Türkiye'de gözaltına alınan "diplomat" ile ilgili açıklama
ABD'den Türkiye'de gözaltına alınan "diplomat" ile ilgili açıklama
GİRİŞ 23.12.2021 15:57 GÜNCELLEME 23.12.2021 15:57
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Havalimanı’nda sahte pasaportla yurt dışına çıkmaya çalışan Suriye uyruklu bir kişiye 10 bin dolar karşılılığında sahte pasaport çıkardığı iddiasıyla gözaltına alınan ABD vatandaşının 'diplomat' olduğunu açıklanmıştı.

Beyrut konsolosluğunda görevli olduğu açıklanan ve tutuklanan ABD vatandaşı ile ilgili bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

"DİPLOMAT DEĞİL" DENİLDİ

Yapılan açıklamada, Türk makamları tarafından tutuklanan 'D.J.K'nin 'diplomat olmadığı' belirtildi. Açıklamada, "Türkiye'de bir ABD vatandaşının gözaltını alındığını biliyoruz. Bu kişi bir ABD diplomatı değil. Gerekli konsolosluk hizmetini veriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

GÖZALTINA ALINAN İSMİN FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Suriyeli bir yolcuya hususi pasaportunu 10 bin dolara satarken yakalanan ve ABD'nin Beyrut Konsolosluğu'nda görevli olduğu belirtilen ABD'li D.J.K.'nin  diplomatik pasaportunun fotoğrafı ortaya çıktı.  

ABD'nin Beyrut Konsolosluğunda görevli D.J.K., İstanbul Havalimanı'nda hususi pasaportunu Suriyeli bir yolcuya satarken yakalandı. D.J.K.'nin Suriyeli yolcuya sattığı hususi ve kendisine ait diplomatik pasaportunun fotoğrafı ortaya çıktı. 23 Eylül 1988 yılında Suriye doğumlu diplomatın pasaportu, 18 Mayıs 2021 tarihinde aldığı ve 17 Mayıs 2026 yılına kadar geçerlilik süresinin olduğu görülüyor.

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 16
  • amelegücü 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan diplomat değilse diplomatik pasaportun ne işi var bu adamda.Siz ABD olarak yoldan geçene diplomatik pasaport mu veriyorsunuz
    Cevapla
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adi gevurlar bize karşı herşeyin tersini söylerler dikkat...
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve piyonlarinin bugüne kadar bir harf dogru söylediklerini duymadikki bu söyledikleri de dogru olsun, Fetö/PKk/chp patentlerininsahipleri, yalan, dilan, iftira, sahtekatlik dingillik
    Cevapla
  • Murat76 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakalanmasa pasaportum çalındı ya da kayboldu diyerek tekrar pasaport çıkaracaktı muhtemelen. Geçmişte bu pasaportla yapılan seyahatlere ait kamera kayıtları araştırılmıştır.
    Cevapla
  • Dadaş. 25 2 yıl önce Şikayet Et
    arjan ne olcak arjanimizmi desinler.
    Cevapla
  • Başkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Halk Bankası genel müdürümüze ne yapmışlarsa aynısını yapalım.Ne fazla ne eksik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!