ABD'deki yılbaşı kutlamalarına koronavirüs engeli

ABD’nin New York kentinde bulunan Times Meydanı’nda yapılacak yeni yıl etkinliklerine katılacaklara Omicron nedeniyle aşı şartı getirildi. ABD genelindeyse Omicron varyantı nedeniyle pek çok uçuş iptal edildi.

ABD'deki yılbaşı kutlamalarına koronavirüs engeli
ABD'deki yılbaşı kutlamalarına koronavirüs engeli
GİRİŞ 24.12.2021 12:00 GÜNCELLEME 24.12.2021 12:00

Yılbaşına sayılı günler kala, kutlama organizasyonlarında koronavirüs önlemleri yüksek seviyeye çıkartıldı. ABD'nin metropol kenti New York'ta gerçekleştirilecek olan yeni yıl kutlamalarında aşı şartı getirildi.

KATILIMA AŞI ŞARTI

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “New Yorklular son bir yılda muazzam bir ivme kazandı. Kutlanacak çok şey var ve bugün duyurduğumuz ek güvenlik önlemleri, yeni yılı karşılarken Times Meydanı'ndaki aşıları tam olan kalabalığı güvenli ve sağlıklı tutacak” dedi. Getirilen kısıtlamalar kapsamında, etkinlik alanlarına girmek isteyen kişilerden aşılarını tam yaptırdıklarına dair belge göstermeleri istenecek ve maske takmaları zorunlu olacak.

200'DEN FAZLA UÇUŞA OMİCRON ENGELİ

ABD’de uçuş takibi yapan FlightAware internet sitesinden yayınlanan makalede, United Havayolları’nın bugün yapılması planlanan 125 uçuşu, Delta Havayollarının ise 85’ten fazla uçuşu iptal ettiği aktarıldı. Uçuş iptallerinin ise Covid-19 vakalarındaki artış olduğu ifade edildi.

ABD’DE SON DURUM

ABD’de son 24 saatte 267 bin 269 kişide Covid-19 tespit edildi. Ülkede 1149 kişi hayatını kaybetti. Dünyada en çok vakanın tespit edildiği ABD’de salgının başından bu yana 52 milyon 788 bin 451 kişi Covid-19’a yakalanırken, bunlardan 40 milyon 964 bin 993’ü iyileşti, 843 bin 455 kişi de hayatını kaybetti. Ülkede 10 milyon 989 bin 3 aktif vaka bulunuyor.
 

KAYNAK: DHA, AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan önemli açıklamalar...
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu