Atina'da Türk İHA’ları korkusu! Acil toplanıp bu kararı aldılar

Yunan Dışişleri Bakanlığı’nda askeri yetkililerin de katıldığı bir toplantıda Türk İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) askeri ve diplomatik boyutu ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Alınan kararlar korkularını gözler önüne serdi.

Atina'da Türk İHA’ları korkusu! Acil toplanıp bu kararı aldılar
Atina'da Türk İHA’ları korkusu! Acil toplanıp bu kararı aldılar
GİRİŞ 25.12.2021 18:24 GÜNCELLEME 25.12.2021 18:24
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda hem Türk İHA’larının Ege’deki uçuşları, hem de Afrika ve Avrupa’da Türk İHA’ları satın alan ya da satın almak isteyen ülkeler listesinin uzaması ele alındı.

İHA SATIŞLARI MERCEKTE

Yunan Kathimerini gazetesine göre toplantıda Yunanistan’ın “Türkiye’nin İHA diplomasisi”ne karşı neler yapabileceği hakkında görüş teatisinde bulunuldu. Kathimerini gazetesi, “Özellikle Bayraktar TB2 tipi İHA’ların ihracında artış görülüyor. Ankara, dünyada çatışmaların yaşandığı çeşitli bölgelerdeki, diplomatik konumunu güçlendiriyor” diye yazdı.



TÜRKİYE KARŞITI TUR

Afrika’da, Türk İHA’ları satın alan ülkelerin sürekli artmasının yanı sıra Avrupa’da da Polonya’nın Bayraktar TB2 satın alma kararı ve Letonya ve Macaristan gibi ülkelerin de satın alma niyetlerinin, Atina’yı ciddi şekilde düşündürdüğünü kaydeden gazete, “Yunanistan, AB’deki ortaklarının silahlanma tercihlerine müdahale edemiyor. Sonucunda, Türkiye, bazı AB ve NATO üyeleri ülkeler ile giderek daha sıkı ilişkiler kuruyor” ifadesini kullandı. Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın yeni yılda Nijerya ve Angola’dan başlayarak Afrika ülkelerine yeni bir ziyaret turu gerçekleştirerek Türkiye’nin İHA diplomasisine karşı tavır koyacağı belirtildi.

‘İHA’LARA KARŞI SİSTEM ALACAKLAR’

YUNAN Kathimerini gazetesi ayrıca, herhangi bir detay vermeden “Bayraktar” İHA’larının Ege’de kullanımının giderek artması ve “Aksungur” ile “Akıncı”ların da aşamalı olarak Türk silahlı kuvvetlerinin operasyonel gücüne dahil edilmeleri karşısında, Türk İHA’ları ile başedebilecek elektronik sistemler satın almayı kararlaştırdığını da öne sürdü.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 117
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey yunan halkı, Türkiye size saldırmaz. Korkmayın hep uzlaşma ve birlikte kazan kazan formulünü uygulayan benim Ülkem. Ne yapıyorsun yersiz korkun yüzünden yunanıstana diye bir devlet bırakmadı siyasetçilerimiz. Ülkeniz oldu Amerika üstü. Hiç mi ders almıyorsunuz. Demokrasi diye işgal ettiği hangi ülkede demokrasi getirdi. Ülkelerin durumu ortada. Kısaca Amerika denen faşist ülke kullanmadığı EŞŞEK e yem vermez. Aklınızı başınıza alın.
    Cevapla
  • Aklınyolu 2 yıl önce Şikayet Et
    İşi gücü bıraktın da yunana akıl mı veriyorsun. Yakında onlar da yumruğumuza kafa atarlar.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Güç dengeyi bozar.. Yunanistan'ın hala "megali idea" düşüncesinde "Konstantinapolis, Ayasofya, Pontus Rum" hayalinde Karadeniz kıyılarında yıkık dökük yerleri "Ahaaaa dedemin evi buraymış" masalında KURBAĞA GİBİ KENDİNİ ŞİŞİRİRKEN, kendini Avrupanın "mayın eşeği gibi" kullanıldığından habersiz ve attan düşmüş karpuz gibi olacağı günler yakın...
    Cevapla
  • Umur 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanda haklı vereceği ilk fırsatta tüm adaları kaybedeceğini birazda ana karasindan toprak kaybedeceğini iyi biliyor
    Cevapla
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    İha'dan niye korkuyorlarki,şirin gözüküyor
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Sapanla vurursun yorgi üzülme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı