Türk SİHA'ları Yunanistan'ı panikletti: Acil toplandılar!

Türk SİHA'larının kabiliyetleri ve harekat alanları Yunanistan'ı tedirgin etti. Yunan yetkililer, askeri birimlerin de katıldığı bir acil toplantı gerçekleştirerek Türk İnsansız Hava Araçları’nınayrıntılı bir şekilde ele aldı.

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı panikletti: Acil toplandılar!
Türk SİHA'ları Yunanistan'ı panikletti: Acil toplandılar!
GİRİŞ 25.12.2021 17:33 GÜNCELLEME 25.12.2021 17:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin milli insansız hava araçları, Yunanistan'ı tedirgin ediyor. Sınır ötesinde gerçekleştirdiği faaliyetler, hemen yanı başımızdaki Atina yönetiminin rahatını bozarken, Yunan Dışişleri Türk SİHA'ları ile ilgili askeri yetkililerin de katıldığı acil kodlu bir toplantı tertip etti.

Toplantıda Afrika ve Avrupa’da Türk İ

İHA SATIŞLARINA YAKIN TAKİP

Yunan Kathimerini gazetesine yer alan bilgiye topre, göre toplantıda Yunanistan’ın “Türkiye’nin İHA diplomasisi”ne karşı neler yapabileceği hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.

Kathimerini gazetesi, “Özellikle Bayraktar TB2 tipi İHA’ların ihracında artış görülüyor. Ankara, dünyada çatışmaların yaşandığı çeşitli bölgelerdeki, diplomatik konumunu güçlendiriyor” diye yazdı.



TÜRKİYE KARŞITI BLOK

Afrika’da, Türk İHA’ları satın alan ülkelerin sürekli artmasının yanı sıra Avrupa’da da Polonya’nın Bayraktar TB2 satın alma kararı ve Letonya ve Macaristan gibi ülkelerin de satın alma niyetlerinin, Atina’yı ciddi şekilde düşündürdüğünü kaydeden gazete, “Yunanistan, AB’deki ortaklarının silahlanma tercihlerine müdahale edemiyor. Sonucunda, Türkiye, bazı AB ve NATO üyeleri ülkeler ile giderek daha sıkı ilişkiler kuruyor” ifadesini kullandı.

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın yeni yılda Nijerya ve Angola’dan başlayarak Afrika ülkelerine yeni bir ziyaret turu gerçekleştirerek Türkiye’nin İHA diplomasisine karşı tavır koyacağı belirtildi.

‘İHA’LARA KARŞI SİSTEM ALACAKLAR’

Yunan Kathimerini gazetesi ayrıca, herhangi bir detay vermeden “Bayraktar” İHA’larının Ege’de kullanımının giderek artması ve “Aksungur” ile “Akıncı”ların da aşamalı olarak Türk silahlı kuvvetlerinin operasyonel gücüne dahil edilmeleri karşısında, Türk İHA’ları ile başedebilecek elektronik sistemler satın almayı kararlaştırdığını da öne sürdü.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 1
  • Son osmanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence Yunanistan simdi degil, baslarina bomba düstügünde, panik degil dehseti yasayacak. Allah versede bir hata yapsalar. Amerika silahlari da tipki Rus silahlari gibi Ördeklesecekler bunlarda les ördek olacak ancak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak