Kosova’daki Türk çocukları tabletlerine kavuştu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ekim ayındaki Kosova ziyareti sırasında sözünü verdiği tabletler, Türk dilinde eğitim gören ilkokul ve lise öğrencilerine dağıtıldı.

Kosova’daki Türk çocukları tabletlerine kavuştu
Kosova’daki Türk çocukları tabletlerine kavuştu
GİRİŞ 25.12.2021 23:37 GÜNCELLEME 25.12.2021 23:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bakan Özer’in sözünü verdiği tabletlerin dağıtımı, Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği ve Kosova Türk Öğretmenler Derneği iş birliğinde yapıldı.

Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Erol Kala, Bakan Özer’in Kosova ziyaretinde Türkçe eğitiminin sıkıntılarıyla çok yakından ilgilendiğini ve çözüm üretme konusunda yardımcı olduğunu söyledi.

"Bir uçak dolusu malzeme daha gelecek"

Tabletlerin teknolojik atılım projesinin sadece bir ayağını oluşturduğuna dikkati çeken Kala, “Tabletlerin ardından okullarda akıllı tahtalar olacak, öğretmenlere Türkiye’de seminerler düzenlenecek ve bunun yanı sıra kitaplar gelecek. Benim bildiğim kadarıyla bir uçak dolusu malzeme daha gelecek” dedi.

Kala, gelecek yıl mayıs ayında lise son sınıflara Türkiye'deki üniversitelere tanıtım gezisi düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Ülke genelindeki Türk öğrenci ve öğretmenlere 2 bin 860 tablet dağıtıldı. Çeşitli eğitim materyallerinin dağıtımına ileriki dönemde de devam edilecek.

Tabletlerine kavuşan öğrenciler, hediyeler için Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • İrfan Yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi birşeymi yani. Tiktok ve instagram nesli. Çoğu akşama kadar elinde tablet telefon boşboş gezen aval aval bakan nesil. Tablette telefonda ne var ki. Ne var ne.
    Cevapla
  • Bosna Hersekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bosnalilari da unutmayin sayin bakanim.
    Cevapla
  • Asim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bencede
    Cevapla
  • gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    kosovalılar giderek arnavutlaşıyor hristiyanlığa alıştırıyorlar bu yavruları sahıp bırakmamak lazım arnavutlar tehlıkelı özellikle isvicredeler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!