Macron’un Covid testi parasına isyan!

Fransa, vaka sayısı patlayınca sıkı tedbirler aldı. Birçok yere girişte, aşı ya da son PCR testi isteniyor. Testler ücretli. "Maaşımız test parasına gidiyor" diyerek sokağa dökülen aşı karşıtları ve sarı yelekliler, Macron'u protesto etti.

Macron’un Covid testi parasına isyan!
Macron’un Covid testi parasına isyan!
GİRİŞ 27.12.2021 06:25 GÜNCELLEME 27.12.2021 06:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransa’da aylardır her cumartesi hükûmetin aşı zorunluluğu ve sağlık ruhsatı uygulamasına karşı düzenlenen gösteriler, Noel gününde de devam etti. Sarı yeleklilerin çağrısıyla Paris’in 11. bölgesindeki Voltaire Bulvarı’nda toplanan yüzlerce eylemci, yağmurlu havada Saint-Pierre Meydanı’na yürüdü. Çok sayıda sarı yeleklinin katıldığı gösteride, Noel Baba’nın “İyi krizler” dileyerek resmedildiği pankart dikkat çekti.

"72 SAATTEN 24 SAATE DÜŞÜRÜLMESİ SKANDAL"

60 yıldır Fransa’da yaşayan Fransız-Cezayirli Abdelkader Dahmani “Sağlık ruhsatının geçerliliği için yapılması zorunlu olan Covid testlerinin sağlık sigortası tarafından karşılanmaması ve testlerin geçerlilik süresinin 72 saatten 24 saate düşürülmesi skandal. Bir test 25 avroya mal oluyor. Bunun bir aylık masrafını hesaplayın. Maaşımız sağlık ruhsatı için zorunlu olan testlere gidiyor” dedi.

Göstericiler, sık sık “Macron istemese de işçilerin onuru ve daha iyi bir dünya için buradayız”, “Macron ve polisi bizimle savaşıyor fakat biz ülkeyi kurtarmaya kararlıyız” şeklinde sloganlar attı.

9 AĞUSTOS'TA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Fransa’da sağlık ruhsatı uygulaması 9 Ağustos’ta yürürlüğe girdi. Buna göre, bölgeler arası yolculuklar, hastane, bakımevleri, alışveriş merkezleri hariç 50 kişiden fazla kapasiteli kapalı mekânlar, sinema salonları, müzeler ve eğlence parklarına giriş için sağlık ruhsatı gösterilmesi gerekiyor. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • CHPKK 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'ın kıymeti o gittikten sonra anlaşılacak ama umarım çok geç olmaz
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakın ortalığı....birazda Avrupa karışım gerçi hak arama isi
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupaya hayran olanlar iyi okusun
    Cevapla
  • yakan yansın 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bedava olduğu için kıymeti yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'