Suriyeli sığınmacı kızın yeni yıldan beklentisi yürek burktu

Suriye'de yıllardır süren iç savaşın etkili, en çok çocukları vuruyor. Vahşi katliamların sonucunda en güvenli bölge sayılabilecek İdlib'e sığınan aileler, olumsuz hava koşullarına rağmen hayatta kalma mücadelesi içinde.

GİRİŞ 27.12.2021 17:31 GÜNCELLEME 27.12.2021 17:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rejim saldırılarından kaçan kişilerin sığındığı İdlib'de, olumsuz hava şartları bölgede yaşayan aileleri çaresiz bırakıyor. Soğuk ve yağmurlarla mücadele eden ailelerin çocukları ise küçükcük bedenleriyle, zorluklarla mücadele etmeye çalışıyor.

"2022'DEN BEKLENTİM ÇADIR"

El-Cezire'nin bölgede yaptığı bir röportaj, çocukların yaşadığı zorlukları gözler önüne serdi. Oyuncak istemesi gereken yaştaki çocukların dilekleri sığınacak bir yere dönerken battaniyeden yapılmış bir çadırda yaşayan 10 yaşındaki kız çocuğunun sözleri herkesi ağlattı. Muhabirin '2022'den beklentin ne?' sorusuna 'çadır' cevabını veren kız çocuğuna sosyal medyada binelerce yorum yağdı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN YARDIM MESAJI YAĞDI

Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede milyonlarca kez tıklanan videoyu gören sosyal medya kullanıcıları, küçük kız ve ailesine yardım etmek için sıraya girdi.

YORUMLAR 12
  • isa 2 yıl önce Şikayet Et
    O dünyalar güzeli cocugun cadir demesini niye bekliyoruz onu anlamadım. Ben, sen, o, herkes biliyor ki o insanların her seye ihtiyacı var.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bu insanlari cektigi hakmi? keske müslümanlar birlik olsaydi kuranin etrafinda güclü olsak bu yavrucaklar böyle olurmuydu
    Cevapla
  • halo tavşanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    yaaa Suriyeliler in ne işi var sorusuna cevap
    Cevapla
  • Tarafsız 2 yıl önce Şikayet Et
    Varlıktan ne alacağını şaşıran bizlere ibret olur inşallah
    Cevapla
  • haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    sürekli para toplayan yardım kuruluşları nerede acaba
    Cevapla
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir tek İdlib değil ki;Türkiye Arakan'dan Afrika!ya Suriye'den Asya'ya,her tarafa neredeyse tek başına koşmaya çalışıyor,buna dernek,yardım kuruluşu mu dayanır.!?...Yılmayacağız ama,sabırla devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı