Fransa'daki Bilal Camii kapatıldı

Fransa'nın Beauvais kentinde "radikal içerikli vaazlar verildiği" gerekçesiyle kapatılması için yasal süreç başlattılan Bilal Camisi'nin, 6 ay süresince kapatılmasına karar verildi.

Fransa'daki Bilal Camii kapatıldı
Fransa'daki Bilal Camii kapatıldı
GİRİŞ 28.12.2021 15:28 GÜNCELLEME 28.12.2021 16:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Beauvais kentinde "radikal içerikli vaazlar verildiği" gerekçesiyle 6 aylığına kapatılması için yasal işlem başlatılan Bilal Camisi hakkında karar verildi.

Fransız basınındaki haberlere göre, Oise Valiliği 14 Aralık'ta, radikal vaazlar verildiği gerekçesiyle kapatılması için yasal süreç başlattığı Bilal Camisi'nin 6 ay süresince kapatılması kararını verdi.

Vaazlarda, cihat, nefret ve şiddetin teşvik edildiğinin ileri sürüldüğü cami hakkındaki karar 2 gün içinde uygulamaya konulacak.

İSLAMİ HÜKÜMLERİ "AŞIRICILIK" OLARAK SAYIYORLAR

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 14 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Beauvais'deki Bilal Camisi'nde "radikal içerikli vaazlar" verildiği, "Hristiyanlara, eşcinsellere ve Yahudilere" karşı mücadele edildiği gerekçesiyle kapatılması için yasal süreç başlatıldığını bildirmişti.

Darmanin, kararın "aşırıcılık yasası" olarak bilinen "Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler" yasası kapsamında alındığını belirtmişti.

Caminin avukatı Samim Bolaky ise karara tepki göstererek, İmamın, kendisine sorulan soruya cevaben mensup olduğu dinin hükümlerini paylaştığını, vaazlarının içeriğinin aşırıcılık olarak nitelendirilmeyeceğini aktarmıştı.

Bolaky, caminin kapatılması girişimiyle Beauvais'deki Müslüman toplumunun cezalandırılmak istendiğini ifade etmişti.

Bilal Camisi, 23 Aralık'ta valilik tam karara varmadığı için geçici olarak kapılarını ibadete açmıştı.

Fransa'da 99 camide yapılan denetimler sonucunda 21'i kapatılmış, 6'sı hakkında da kapatılması için yasal süreç başlatılmıştı.

Fransa, Müslümanları hedef aldığı ve ötekileştirdiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası toplum ile sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütlerince eleştiriliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Bayraktar TB-2 2 yıl önce Şikayet Et
    Patrikane kapatılsın.
    Cevapla
  • SİVASLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizde onların kiliselerini kapatın kısasa kısas şarttır
    Cevapla
  • Hakkarili hacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafir kendine yakışanı yapar
    Cevapla
  • abduh 2 yıl önce Şikayet Et
    Barbar Avrupa güya medeniyet var inanç özgürlüğü var.
    Cevapla
  • Ah ulan ah ah... 2 yıl önce Şikayet Et
    Birgün bunlar gelin bu topraklarda ne olur camii acın diye yalvaracaklar.cunku bu kapatılmanın sonucu daha çok camii açacaklar.. çünkü kendi beşeri sistem çökmeye başladı ne yapacaklarını bilemedikleri için böyle kendilerini avutuyorlar ama nafile insanları ve kendilerini kontrol edemez hale geliyorlarsa ondan.birgun mütlak gelin islamiyeti bu topraklarda yayalım diyecekler..her yokuşun sonu zirvedir her zirvenin inişi bi okadarda rahattır.. bir zorlukta iki rahatlık vardır diyor Rabbimiz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı