Belçika'da tiyatrolar itiraz etti, hükumet kararı askıya aldı

Belçika'da tiyatrolar, hükûmetin Kovid-19 tedbirlerine karşı aldığı kapanma kararına itiraz etti, mahkeme başvuruyu haklı buldu.

Belçika'da tiyatrolar itiraz etti, hükumet kararı askıya aldı
Belçika'da tiyatrolar itiraz etti, hükumet kararı askıya aldı
GİRİŞ 29.12.2021 00:19 GÜNCELLEME 29.12.2021 00:19

Hükûmet, 26 Aralık'tan itibaren iç ve dış mekan fark etmeksizin 200 kişiye kadar kapasiteli tüm aktiviteleri yasaklamış, buna katılımcıların ayakta olmadığı, sinema, tiyatro ve konserler de dahil edilmişti.

Ancak karara günlerdir karşı çıkan tiyatro ve kültürel merkezlerin temsilcileri, ülkedeki idari üst mahkeme olan Devlet Konseyine itirazda bulundu.

Mahkeme, Omicron varyantı daha fazla tedbir gerektirse dahi hükûmetin tiyatro ve kültür merkezlerine yönelik kararının sebebini açıklaması gerektiğine hükmetti. Böylece mahkeme, hükûmetin kararını "orantısız" bularak askıya aldı.

Belçika, 22 Aralık'ta Omicron varyantı endişesiyle, Noel tatili döneminde Kovid-19 vakalarını düşük tutabilmek için mevcut uygulamaları sertleştirmişti.

Ülkede varyantların dağılımını takip eden laboratuvarın sorumlusu mikrobiyolog Emmanuel Andre'nin 24 Aralık'ta paylaştığı verilere göre, Omicron kaynaklıların toplam vakalar içindeki payı 3 günde ikiye katlanarak yüzde 41'e çıkmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı